biz yerli yapabilirmiyiz?

abı_hayat

Üye
Katılım
7 Ağu 2010
Mesajlar
68
Puanları
1
arkadaşlar ne zamandır düşünüyorum bızım neden yerli bır aracımız yok yollarda hep yabancı markalara imrenirken biz neden yapamıyoruz yollarda bır tane yerli yapım arabamız yok (sakın anadol demeyin) ..cok üzülüyorum biz yapamazmıyız ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kardeş hertürlü şeye çözüm bulan türk insanı olarak yapamazsak ayıp olur yaparız ama milliyetçi olup o aracı kullanan kaç insanımız çıkacak lüks düşkünlügümüz marka takıntımız ne olacak önce onları tartışmak gerekir bence!
 
Bu ve bunun gibi birçok sorunun altında derin devlet yatmakta. Kendi madenini çıkaramama,işleyememe,kendi petrolünü bırak çıkarmayı arayamama gibi... Derin konular bunlar...
 
1938 de kayseride ucak yaptık ne oldu 1962 de eskişehirde yerli otomobil yaptik ne oldu
yapmak o kadar zor deyil devlet desteği olup yabancı firmalarla rekabet edebilmek gerek
birde yaptığın otomobile kim binecek çünkü bize yabancı malı kulanmayı teşfik ettiriyorlar
yerli malı neyimiz kaldıki kurbanlığımız bile ithal.
 
Yerli araba üretmek zor değil belki ama günümüzde değerler kavramına bi bakarsak bir çok kişinin değerleri PARA...
olmayan da milliyetci oluyor!
parayı bulan yurt dışına yoneliyor(DAHA COK PARA)
adam yerliotomobil icin 1 trilyon harcayacağına gidiyor 1 trilyona ucuz araba üreten firmaya ortak oluyor sistemi kurmaktansa kurulu sistemde yabancılarla ortak oluyor...
yanlışsam söyleyin?
 
artık benzinle mazotla çalışan arabaların devri kapanıyor gelcek 15 20 yıl içerisinde yollar elektikle çalışan araçlarla dolacak ve bunun altyapısı hazırlanıyor. türkiye devleti de bu araçlar için yapılacak üretimin altyapı çalışmalarına başlamış durumda. isteyenler internetten bu araçların gelişimini izleyebilir. inşallah bu sayede %100 türk yapımı araçları hem kullanır hem ihraç ederiz.
 
1938 de kayseride ucak yaptık ne oldu 1962 de eskişehirde yerli otomobil yaptik ne oldu
yapmak o kadar zor deyil devlet desteği olup yabancı firmalarla rekabet edebilmek gerek
birde yaptığın otomobile kim binecek çünkü bize yabancı malı kulanmayı teşfik ettiriyorlar
yerli malı neyimiz kaldıki kurbanlığımız bile ithal.

size çok hak veriyorum kurbanlık hayvanlarımızı bari yabancılar karışmasaydı
 
arkadaşlar sonuç şu çıkoyor biz avrupa arabalara bınmeye devam edecez kaderımızmı dıyecez ben sızler gıbı dusunmuyor bu bızım milli hayalımız olmalı
 
Bence kaderimiz bu değil. 1980'den itibaren Türkiye'de çok şey değişti. Şu anda Aselsan ve TAİ harikalar yaratıyor. F-16'ları ABD'den aldığımızda son teknoloji haberleşme ve radar sistemlerini vermediler. Adeta kör ve sağır uçaklar verdiler. Yazılımı da tamamen onlara aitti. Türkiye kendi yazılımını üretti. Kendi haberleşme ve radar sistemlerini üretti. Türkiye şu anda 2023'te yerli savaş uçağını üretecek şekilde programını sürekli geliştiriyor. Yerli üretim insansız hava aracımızı yaptık. İsrail'den alınan Heronlar patır patır düşüyor, Türkiyenin yaptıkları daha üstün. 30 senedir Milli Savunma sanayiinin gelişimi için yatırım yapılıyor. Türkiye dışa bağımlılıktan büyük ölçüde kurtuldu. Kendi silahımızı, tankımızı, zırhlı aracımızı, gemimizi kendimiz üretiyoruz artık. Bu nedenle ben bazı arkadaşlar gibi karamsar değilim.
 
Türkiye önce bölgesinde lider ülke, sonra da dünyada süper güç olabilecek imkanlara sahip ve perde arkasında bu projeler tıkır tıkır yürütülüyor. Türkiye İsrail'e kafa tutacak konuma geldiyse bunda savunma sanayiinin, ordunun savaşma kabiliyetinin geldiği noktanın büyük payı var. Türkiyenin burada sorunu para ya da bilgi eksikliği değil, şimdiye kadar Türkiye'nin gelişmesini engelleyen içerideki ve dışarıdaki mihraklardır. 1920'lerde başlayan uçak sanayiini durduran, 1960'larda Devrim otomobiliyle başlayan yerli otomobil sanayii atılımını akamete uğratan, 1970'lerde başlayan Ağır Sanayi hamlelerini yarıda bıraktıran bunlardır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,987
Mesajlar
922,322
Kullanıcılar
451,199
Son üye
furkanyldrmer

Yeni konular

Geri
Üst