Merhabalar. Ben yeni mezun olmuş bir makine mühendisiyim, diyemeyeceğim. Çünkü bir b*k bildiğimi düşünmüyorum. (Anadolu lisesi çıkışlıyım keşke meslek olsaymış.) Yani diploması olan bir vasıfsızım ve üstüne üstlük ne yapabileceğim konusunda hiç bir fikrim yok. Tabi ki daha önce hedeflerim oldu fakat bunlar günden güne değişen ve ne olduğunu bilmediğim temeli olmayan hayallerdi sadece. Güzel sayılabilecek bir firmada staj yaptım en son ve mezun oldum. Stajı yaparken, üretimde (cnc torna , freze , pres) de zamanla bunaldığımı çok büyük karamsarlığa düştüğümü hissettim yapmak istiyor muyum diye. Bilmiyorum gerçekten önümde askerlik engeli de var mantıklı düşünemiyorum. Ne yapabileceğimi , ne yapmak istediğimi bilmiyorum. İnsanlar sürekli neye ilgi duyuyosun diye soruyorlar ben her şeye ilgi duyuyorum yeterki parası ve geleceği olsun o işin diyorum. Bu sefer de paraya odaklanma diyorlar paraya nasıl odaklanmayayım? Soyadım Koç veya Sabancı değil, ailem fakir. Bunu düzeltmek istiyorum. Ben bu insanları anlamıyorum. Ve hangi sektörde hangi iş alanlarında uzmanlaşmak istediğimi bilmiyorum? Mekanik mi ? Otomasyon mu ? Tasarım mı ? Yazılım mı ? Ne yapmak istediğimi bilmiyorum. Tavsiyelerinize açığım. Ne yapabilirim bu süreçte ? Askerlik mevuzusunu düşününce de psikolojim bozuluyor. Yedek subaylık çıksın diyorum bari para kazanırım en azından düşüncesiyle. Çıkmazsa 6-8 ayım gidecek diye üzülüyorum. Bir yandan bedelli için param yok onun için de üzülüyorum. Gerçekten moral yok hiç. Lise ve üniversite zamanlarımda kendimi zeki sanardım fakat artık bir salakmışım gibi hissediyorum. Yaşadığım şehirde sanayi odasının meslek edindirme eğitimleri var. Fakat burda bile hangi eğitimi alsam karar veremiyorum. Gerçekten nasıl karar vericem neyi istiyorum nasıl anlayabilirim? Nası yol alabirim ? Yol gösterir misiniz? Teşekkürler. İyi günler.