Bms nedir?

Katılım
17 Eki 2008
Mesajlar
88
Puanları
1
Merhaba bir konuda fikrinize danışmak istedim. Bms sistemleri nasıl bir otomasyon sistemidir? Bu sistemi öğrenmek için yol gösterebilecek olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
 
BMS: Müşteriye ve Şirkete Dair Her Şey E-İş: (E-business) İşletmenizin tüm detaylı takibini online olarak yapabilmeyi sağlayan yazılım türü,
BMS kelimesi, aslında ne çok eski ne de çok yeni bir kelime. Esasen ilk kullanılmaya başlandığı zaman CRM olarak tanıtıldı. ABD medyasında 1989 yılında birkaç kez geçmekle birlikte, 2000 yılında 14 000 e, CRM yazılımları ve hizmetleri pazarı 2003 yılında 23 milyar dolarlık bir hacme ulaştığı görülmüştür. 2006 da ise bu rakamın 200 milyar usd leri geçtiği tahmin edilmektedir.

Fakat şimdiki zamanda gelişen sanayi ve ticaret'in gerekleri sadece müşteri yönetiminden değil aynı zamanda şirket ile müşteri arasındaki bağlarında kurulmasından geçtiğini göstermeye başladı.

BMS, müşteri hizmetleri ile şirket iç organizasyonun ideal olarak yönetilmesi anlamına gelir, burada odak noktası müşteri olmakla beraber buna zemin teşkil eden her şey de BMS kapsamına girer. Sözgelimi, müşterilerinizle ilgilenirken, personelinize performans puanları vermek de bir BMS uygulaması içerisine girer.

Yapılan bir çok araştırma, eski müşteriyi elde tutmanın, yeni müşteri kazanmaya göre 6-7 kat daha düşük olduğunu gösteriyor. Buna göre yeni müşteriler elde etmeye çalışırken, eski müşterilerini elde tutmaya çalışmak bir işletme için ciddi önem kazanıyor. Zaten 1920 li yıllarda başarı gösteren büyük şirketlere baktığımızda bunlardan %40 gibi bir oranının hala büyük olduğunu, bunların arasındaki ortak özelliğin ise müşteri ilişkilerine önem verdiklerini görüyoruz.

BMS kelimesini etraflıca tanımlamaya çalışırsak, müşteriler ile uzun süreli başarılı bir ilişki kurabilmek için, iş ve iş süreci - müşteri, personel-müşteri, ürün-müşteri ilişkilerinin etkin bir biçimde takip edilebilmesidir. Bu arada yine BMS'in bir parçası olan, müşterinin istediği an, İşletmedeki kendisiyle ilgili iş süreçlerini takip edebilmesi, eski işlerine ulaşabilmesi, çalışan personelin gelişiminin takip edilmesi, iç yazışmaların düzenlenmesi, SOP (Standart Operasyon Prosedürü) gibi şirket kurumsallığının oturmasını sağlayacak etkinliklerin yazlılı ortama dökülmesi ve çalışanlarla paylaşılmasının sağlanması tarzındaki yeni teknolojik süreçler oldukça değer kazanmaya başlamıştır.
 
Bu değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bms'ye başlamak için bir fikriniz var mı?Tekrar teşekkürler.
 
Birde Business yerine building olanı var ki ona BMS(building management system) diyoruz. Konunun açıldığı forum itibarı ile sanırım siz Building management system( bina yönetim sistemi) ile ilgileniyorsunuz. Honeywell, Schneider gibi firmaları inceleyin...
 
Evet daha çok bina yönetimini kastetmek istemiştim. İlginiz için teşekkürler. Schneider firmasının bms programının ismi öğrenebilir miyim. Genellikle bms işleri için bilenen PLC ve Scadalar mı kullanılıyor?
 
Schneider'ın bms programı vista. türkiyede genellikle kullanılan sauter, siemens, honeywell, TAC (artık Schneider) gibi firmalar; bunlar yazılım,DDC, saha ekipmanları dahil tümünü üretir. ayrıca ontrol-tidium birazı kendi üretimi, birazı birkaç farklı markadan toplama. trend, alerton vs. saha malzemelerini bilmiyorum. Schneiderında farklı markaları komple satın alarak kendi bünyesine kattığını belirtmek gerek TAC, controlli...
 
Teşekkürler. Siemens'in Ets adlı program kullandığını biliyorum ev otomasyonu için hatta KNX üyesi olanlar tüm firmalar kullanıyor diye biliyorum. Bu program ile herkesin bahsettiği BMS aynı şey mi?Bu programları nerden bulabilirim?
 
Bu linkten neyi çıkarmam gerekli olduğunu bulamadım. Ets programı ile bu bina yönetimi yapılabiliyor mu? Teşekkürler.
 
ETS KNX tabanlı modüllerin telegram adreslenmesi ve eventlarının oluşturulması için kullanılan bir arayüzdür. Bu arayüz sayesinde örneğin;
PBI den gelecek olan komuta hangi dimmer/actuator/motor vb modülün tepki vereceğini ve nasıl vermesi gerektiğini belirleriz. Senaryoların şeklini ve hangi modüllerin senaryo dahilinde tepki vereceğini belirleriz vb.

BMS ülkemizde ve dünyada farklı yorumlanıyor( genelde). BMS dediğimizde HVAC sistemlerden enerji analizine, asansör otomasyonundan giriş sistemlerine bütün bir binanın bütün ihtiyaçları ifade edilir ve modüler bir sistem olduğu için istenilen ögeler eklenir.
Akıllı ev dediğimizde ise birim daire veya villa veya ofis için; A/V, multimedia center, intercom, A-C, aydınlatma otomasyonu, elektrik kontrol, güvenlik ve çevresel kontrol ve algılamalar vb anlaşılır.

Sonuç olarak KNX tabanlı bir sistem kuracaksanız kısmi olarak BMS yapabilirsiniz.

Akıllı ev için okul yönetimi dersek, BMS için kasabadan büyükşehire kadar farklı ölçeklerde belediye yönetimi diyebiliriz sanırım...
 

Forum istatistikleri

Konular
130,342
Mesajlar
936,015
Kullanıcılar
453,638
Son üye
tırcı7106

Yeni konular

Geri
Üst