Bms + Pil = bilemedim

Etkileşim için çekilen, görüntüde muhteşem ancak uygulamada tamamen masraf ve kaynak israfı olduğu ortaya çıkan projeler.
O yükseltme devresi boş halinde bile enerji kullanmaya devam eder. Elektronik elemanların masrfafı başka bir konu. Cihazın elektriğini kesmek için anahtar koyulması lazım. Korumalı tp4056 kullanılmalı yoksa yükseltici pili sömürerek bitirir. Evde yapılabilecek bir şey değil fakat bir elektronikçiyseniz yapılır, ancak o kişiye de pil kutusunu kullanma fikrini verir bu kadar... Gerisini zaten biliyordur.
20-50tl tutarında şeyler için 100-150tl kargo ücreti ödeniyor. Bir de böyle şeyleri yaparken tek seferde olmuyor. Keşke olsa. Fabrika hata yapmaz ama insan yapar. Elinizde bol yedek parça olmalı.

Pile gelirsem güzel bir pil. Bana şu an lazım. Selfie ışığı için çok iyi olurdu. Şarjlı mobil süpürge için olur. Bt kulaklık, mini vantilatör yapımı... pil her türlü ve her şeye işe yarar. Buraya sayfa sayfa yazmaya gerek yok sanırım.
Çıkışından alınacak voltajla (tp4056 maksiumum 2-2.5 amper verir) her türlü cihazda kullanılır. Powerbank satın almak daha mantıklı.
Bu arada yorumumu kişisel anlamazsanız sevinirim.

Bir bakıma boş işler diyelim .
Ölçü aleti 9 volt pil kullanılıyor lazım diyelim
9 voltluk pil piyasada var . ( pahalı ucuz ? )
Pil piyasadan kalkmış yok olsa ölçü aletini kullanmak için formül düşünürsün .
( Ölçü aleti sahada kullanılanlarda olsun diyelim . )
Bu kadar masraf et kendini tatmin et .
Randıman al , alma ?

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....

Hayır " boş işler" demeyelim.

Gelişmiş ölçü aletlerinde enerji sarfiyatı çok olur.
Normal 9 v pilleri 1 hafta kullanamazsınız.
Alkalin pil pahalıdır, kullanım süresi 2-3 hafta diyelim. Olmadık zamanlarda, olmadık yerde piller biter, sıkıntı olur.

Çare:
Şarjlı pil kullanımı olabilir. ( 5-6 tane var)
9 v pili şarj ettiniz, kullandınız enerji seviyesi 8v5 düştü. Ölçü aleti düşük gerilimden dolayı çalışmaz, pili yeniden şarj etmelisiniz. Bir kaç şarj/deşarj da pil sıfırlanmadığından hafıza olayı oluşur, üretici tarafından önerilen kullanım döngüsü/sürelerini tamamlayamazsınız. Bir kaç 9 v. şarjlı pil bozuldu. Kullandığım piller varta marka piyasanın en kaliteli pilleri dir. Hafıza etkilerini yok etmek için pratik aparatlar vs.vs.. yaparsınız. ( Yaptım da...)
Aparatları kullanmak el tutuyor, meşgul ediyor. İş arasında zorluk oluyor.
Her zamanda kullanışlı olmuyor.
Cihaz onarımında böyle durumla karşılaşınca, işe karşı motivasyon bozuluyor, sıkıntı oluyor.

Çare:
Çözüm aramaya başlarsınız .
Laptop ve tabletlerden çıkma li-po pilleri modül ve dc-dc convert devre ile 9v5 e yükseltip, Ölçü aletlerinde kullanıyorum.
Pilleri ölçü aletinin tabanına çift taraflı bantla yapıştırıp modülleri de, ölçü aletini pil yuvasına yerleştirdin mi, işlem tamam ...
1-2 ayda bir boş zamanlarda da modülü şarja taktım mı ( bu tip pillerde hafıza etkisi yoktur.) sorun çözülür.

Dc-dc convert modül boşta beklemede günlük 4-5 mA enerji tüketiyor. Ayda bir, 2 ayda bir cihazı şarja taktım mı, sarfiyatın önemi kalmıyor.

Bence, şimdilik akılcı çözüm bu...
Bu çözümle rahat ettim.

Demek ki neymiş?
Boş işler değilmiş.
Ölçü aletini ara sıra kullanımda pil tüketimi sorun olmaz. Yoğun kullanımlarda bu tip çözümler gerekli...
Veya

li-on şarjlı 9 v pil alınmalı
Bu pillerin içinde de yukarıda yazdığım modüller ve minik lipo pil var
2b994f87-75c2-4895-b539-19e5bc7deb08-4-8901.webp

Hayırlı işler, Kolay gelsin ustam.

Son düzenleme:
Hayır demeyelim.

Alkalin pil pahalıdır, kullanım süresi 2-3 hafta diyelim. Olmadık zamanlarda, olmadık yerde piller biter, sıkıntı olur.

Çare:
9 v pili şarj ettiniz, kullandınız enerji seviyesi 8v5 düştü. Ölçü aleti düşük gerilimden dolayı çalışmaz, pili yeniden şarj etmelisiniz. Bir kaç şarj/deşarj da pil sıfırlanmadığından hafıza olayı oluşur, üretici tarafından önerilen kullanım döngüsü/sürelerini tamamlayamazsınız. Bir kaç 9 v. şarjlı pil bozuldu. Kullandığım piller varta marka piyasanın en kaliteli pilleri dir. Hafıza etkilerini yok etmek için pratik aparatlar vs.vs.. yaparsınız. ( Yaptım da...)
Cihaz onarımında böyle durumla karşılaşınca, işe karşı motivasyon bozuluyor, sıkıntı oluyor.

Çare:
Laptop, tabletlerden çıkma li-po pilleri modül ve dc-dc convert devre ile 9v5 e yükseltip, Ölçü aletlerinde kullanıyorum.
Pilleri ölçü aletinin tabanına çift taraflı bantla yapıştırıp modülleri de, ölçü aletini pil yuvasına yerleştirdin mi, işlem tamam ...
1-2 ay da bir boş zamanlarda da modülü şarja taktım mı ( bu tip pillerde hafıza etkisi yoktur.) sorun çözülür.

Dc-dc convert modül boşta beklemede günlük 4-5 mA enerji tüketiyor. Ayda bir, 2 ayda bir cihazı şarja taktım mı, sarfiyatın önemi kalmıyor.

Bu çözümle rahat ettim.

Demek ki neymiş?
Boş işler değilmiş.
Ölçü aletini ara sıra kullanımda pil tüketimi sorun olmaz. Yoğun kullanımlarda bu tip çözümler gerekli...
Veya

Bu pillerin içinde yukarıda yazdığım modüller ve minik lipo pil var
Ekli dosyayı görüntüle 119906

Sende haklısın .
Herkese şerbet.
Bu foto pili daha önce görmüştüm.
Bu is görür .
Kendin yaparsın elektronik işine girmemi istiyordunuz .
Biraz lehim yapma bilme forumdan ve youtube den bilgilerle .
İşlem tamam .
Elektronik işi masraf işi.

Kolay gelsin sağlıcakla .

Ölçü aleti 9 volt pil kullanılıyor lazım diyelim
9 voltluk pil piyasada var . ( pahalı ucuz ? )
Pil piyasadan kalkmış yok olsa ölçü aletini kullanmak için formül düşünürsün .
( Ölçü aleti sahada kullanılanlarda olsun diyelim . )
Bu kadar masraf et kendini tatmin et .
Randıman al , alma ?

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....
Kesinlikle haklısınız. Amaç etkileşim yani videonun izlenmesi. Böyle yüzlerce zihni sinir proje videosu çekiyorlar. Mesela en tilt olduğum şey kaynak makinesi yapma denemeleri, sonrasında buzdolabı motorundan klima. Millet de evinde kıvranıyor yapmak için. Vakti ve her şeyi boşa gidiyor. Para ve kaynak yerine konur ama vakit maalesef gidince gelmiyor.

Hayır " boş işler" demeyelim.

Çare:

Çare:
Laptop ve tabletlerden çıkma li-po pilleri modül ve dc-dc convert devre ile 9v5 e yükseltip, Ölçü aletlerinde kullanıyorum.
1-2 ayda bir boş zamanlarda da modülü şarja taktım mı ( bu tip pillerde hafıza etkisi yoktur.) sorun çözülür.

Bu çözümle rahat ettim.

Demek ki neymiş?
Boş işler değilmiş.
Veya

Bu pillerin içinde de yukarıda yazdığım modüller ve minik lipo pil var
Ekli dosyayı görüntüle 119906

Ustam gerçekten boş iş. Bak açıklayayım.
Sen uğraşırsın, ben uğraşırım... Elinde parça vardır, atık malzeme uğraşırız. Ama burada ve başka forum sitelerinde soru soranlar ve bu projelere girişen insanlar sizler gibi değil. Eksik malzeme ile çalışıyor. Multimetre pilini 1 senede 1 kere değiştiriyor ve o videolarda yapılan kurgu işleri de genellikle bu kitle izliyor. Aaaa, oooo, hadi ya diyor. 5000mah powerbank 250tl...
Diğer işlemi yapacak kişi kart alacak 30tl kargosu 100 tl. Konuyu tam incelemedim ama masrafı daha fazla da olabilir... Heleki bu işi acemi birisi yapıyorsa kartı ya da kartları patlatma riski de var.
Benim evimde 1 poşet pil var. Elimden gelse de oturup 9v pilin içini çıkarıp powerbank yapmam.
Gördüğüm kadarıyla pil marka ve boş bir pil değil. ikinci el olarak satarım. 400tl fiyata anında gider sağlamsa.
419tl fiyata 10.000mah powerbank satılıyor.
Ben hala boş iş olduğunu düşünüyorum. Bazı tamircilerin yanına gidiyorum, atölyede yok yok. Her yeri hurda malzeme dolu. Onlar uğraşır ama onlar da kaç kişi?
Beyaz eşya işiyle uğraşıyorum. Bir sürü malzeme var. Miele çamaşır makinesini dünyada spider imal ederek ayağa kaldıran tek kişiyim. Belki 50 kişi beni aradı. İlime gelen bile oldu. Bize de yap...
Boş iş dedim yolladım. Videoyu izleyen ooo diyor ama uygulamada ne çektiğimi ben bilirim... Tornacı, kaynakçı, makineyi en az 3 defa sök tak yaptım.
Yaptım oldu, iyi de çalıştı ama tekrar yapmam, yapın da demem. Örümcek için demire 2 sene önce 500tl verdim. Sanayiden alamadım çünkü 1400tl istediler, internetten aldım. Şaka gibi...
Neyse ben sizi anladım. Umarım siz de beni yanlış anlamamışsınızdır. Sadece fikrimi savunuyorum, tıpkı sizin gibi.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri