Gürkanizmir
Katılımcı Üye
Klimalarda bulunan iç ünite boru sensörü sadece kışın işe yarıyor. Isının istenilen seviyeye gelmesi ile fani devreye sokuyor. Yazın bi fonksiyonu yok. Doğru mu
Klimalarda bulunan iç ünite boru sensörü sadece kışın işe yarıyor. Isının istenilen seviyeye gelmesi ile fani devreye sokuyor. Yazın bi fonksiyonu yok. Doğru mu
Branşım değilde aklıma takıldı kışın ısı için fanı çalıştırıyor. Peki yazında soğutmak için fanı kim çalıştırıyor?
Kışın soğuk hava uflemesin diye cihazin isinmasini bekliyor sensör. Kart kış modunda boru sensörünu devreye sokuyor. Yazın öyle bi dert olamadığı için yani fan sürekli devrede olduğu için boru sensörüne ihtiyaç kalmıyor. Kendi sorumu kendim cevapladim galibaBranşım değilde aklıma takıldı kışın ısı için fanı çalıştırıyor. Peki yazında soğutmak için fanı kim çalıştırıyor?
Yani yazın devrede olmadığı kesin sensörünBazı klimalarda buzlanmayı da hissediyor.
Soğutmada fan durmaz.
Yani yazın devrede olmadığı kesin sensörün
Boru sensörü dediğimiz iç ünitede bulunan evaparatore sabitlenen ucu bakir yuvarlak şekilde olan bi sensör. Ntc tipi isindikca ohm değeri azalır. Ortam sıcaklığınj ölçüp kompresöru devreden çıkaran oda sensörune benzer. Ama oda sensöru biraz daha yukarda farklı bi yerde durur. Ortamin sıcaklığıni analiz eder. Boru sensörü de borunun sıcaklığıni analiz eder. Kışın boru yeteri kadar isinirsa fani devreye sokar. Isınmazsa boru fan devreye girmez odaya soğuk hava uflememek adına. Baska ne gibi özellikleri var klima konusunda onu bilmiyorum. Öğrenmek amaçlı yazdım bende.
Yani borunun ucuna sabitlendigi ve onun ısısını ölçütgu için öyle diyoruz genelde