fasabe
Üye
Merhaba arkadaşlar..internette araken tesadüf siteyi buldum ve bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum..Yaklaşık 10 senedir kullandığım bosch marka çamaşır makinası var..Daha önce bir sorundan ötürü tamirci arkadaş makinanın avrupa olduğunu ve çok kaliteli olduğunu söylemişti..Kısaca sorunum sıkma esnasında tabiri caiz ise tangır tungur sanki makina ikiye bölünecekmiş gibi fazlaca bir ses çıkarıyor..Hatta dün akşam öyle bir ses çıkardı ki evin şarteli attı..Herhalde kazan makinanın içinde sağa sola çarparken elektirik devreleri v.s. biryere vurdu ve şartel attı elektirik kesildi..Çok fazla anlamam ama dün makinın arkasını ve üst kısmını söktüm , üzerinde yaylar var 2 adet bir sıkıntı yok gibi..Makinayı yan yatırdım ve alt kısımdan baktın 2 adet amörtisör var onlara baktım pek anlamam ama sağlam gibi duruyorlar..biraz önce yukarıda bahsettiğim tamirci arkadaşı aradım ve büyük ihtimal bilyalardan ve keçeden olabileceğini ama bakması gerektiğini..Eğer bilya ve keçeden ise dükkanına götürmesi gerektiğini ve maliyetinin 100 tl olduğunu söyledi..Biraz uzunca yazı oldu ama , daha ucuz maliyete bu olayı nasıl çözebilirim..İlginize şimdiden teşekkürler..Saygılar..