brülör hava klepesini ayarlayan servo motordan bahsedermisiniz 0-30-60-90 lık bir açı var tek kademeli çift kademeli ve oransal sistemde ben hangi açıları kullanacağım bu açılar kendi içerisinde kontak açarakmı devreye giriyor yoksa ben PID mi yapacağım yoksa sedece on/off mu ayrca diyelimki ben 6 bar istedim ve basınç 6 bara geldi brülör stop etti sistemi stop ettiren ne nereden neyi kesere stop gerçekleşir beyine giden fazı emko üzerinden geçirdiğim kuru kontaktanmı keseceğim role kullanıp brülör motorunumu keseceğim hava klepesinimi keseceğim yani startta anahtarı açarım fan çalışır gaz ve havayı denetler ateşleme yapar ancak istenilen bara gelince sistem stop nereden işi bitirir
NOT;lütfen gaz ile çalışan brülörlerden bahsedelim malumunuz fueloil ve diğer ürünlerle çalışan pek brülör piyasada kalmadı varsada bulunduğum organize sanayi tamamen gaz ile çalışıyor.
hava klepesinde en sondaki işaret kapalı konum işaretidir
1 sonraki süpürme komutu isaretidir
sonraki 1. kademe
sonraki ikinci kademe
bunları ayarlamadan once brülörün gücüne bakacaksın sonra saate gidip sayaçtan takip edeceksin ne kadar gaz geçiyor 1 dakikada sonrada
saatden geçen gaz X 1.3 X 60 X 8250 : kapasite kcak/h olarak
eger brülör doğru gaz geçiriyor ise
bacaya emiston aletini takacaksın değerleri algılayacaksın bunun içinde cihaz ısınmış olmalı direk alırsan yanılırsın
seni ilgilendiren değer co2 ve CO yani oksijen ve karbonmonoksit değerleri ayarlaman gereken değer co2 3-5 arası CO ise 100 ün altında olmalı
bu değerler için gaz akışı doğru iken işte o acılardaki simgeleri tık tık diye değiştireceksin ancak ince ayarı gene gaz valfinde bulunana 1. ve 2. kadece gaz ayarından yapacaksın
gaz valfinde ismi tam olarak multiblok gaz valf i ayrıca minumum basınç presestatı max. basınç presestatı ilk ateşle gaz valfini açma hızı ayarları da var bunlar ilk ateşlerken sarsıntılı olmaması için gerekli tabiki lodoslu havalardada karşı basıncı yenmesi gerekli
en çok arıza noktaları iyonize elektrotları ve ateşleme çubukları dır daha cok yanlış ayardan çalışmaz
sonraki arızaları ateşleme trafosu
hava swiç i
başınç presestatları
vs.vs
birde bu cihazlara entegre çalışan haftalık program cıkışları valf ler vs.vs coktur bunları öğrenmem bana baltur merkez servisde 3 4 yıl gibi bir zamana mal oldu oransal ve lamtecler ile ilgili bilgi vermem ise cok zor yani aslında anlatmak çok zor oransal değigin brülör aleri 6 farklı boyda çalıştırır istenilen ısıya geldikçe alev boyu düşer sogukçada büyür kısaca bu
buradan tüm arıza bilgilerini vermem mümkün değil ama yazarsan yardımcı olmaya çalışırım
bu mesajıda şans eseri gördüm özelden uyarırsan görürüm mesajı