Breadboarda 9v Pil verdikten sonra Laptopun port girişleri bozuldu

Arkadaşlar breadboarda 9v Pil bağladım ve arduino kartını bilgisayara bağladım. Birkaç saniye sonra klavye mouse her şeyi algılamayı bıraktı port girişleri bozuldu.

İkisini aynı anda vermem hata mıydı sorunun kaynağı bu mu? Madem öyleyse boarda pil vermem gereken durumlarda arduino kartını bilgisayara bağlanamam gerekiyorsa arduino yazılımındaki kodu karta nasıl aktaracağım?

dıııt genç adam zaten arduinoyu bilgisayara usb portundan bağladığında +5 volt veriyorsun, bu sayede makinen arduinoyu görüyor ve bilgi yüklemene izin veriyor.

dıııt genç adam zaten arduinoyu bilgisayara usb portundan bağladığında +5 volt veriyorsun, bu sayede makinen arduinoyu görüyor ve bilgi yüklemene izin veriyor.
Tamam +5 voltu görüyor ama unutarak pille +9 daha verdim ve port girişleri bozuldu sorunun kaynağı iki gücü aynı anda vermemden mi olmuştur?

Eski bilgisayarsa güney gitmistir
Yeni bilgisayarsa işlemci güney birlesiktir.
İşlemci arızalanmış olabilir
Masraf büyük

Kolay gelsin.
ben o kadarını bilmem, benim eski laptopta usb portun birisi arızalıydı. testi çok basit, usb klavye, fare, parmak bellek çalışmıyordu.

Hatalı bağlantı yapmış olabilirsiniz. Arduino çift besleme yapılsa da usb portunu bozmaz. 9 V pili nereye bağladınız?

Hatalı bağlantı yapmış olabilirsiniz. Arduino çift besleme yapılsa da usb portunu bozmaz. 9 V pili nereye bağladınız?
Pili breadboardun çift besleme kanalına bağladım. Kırmızı artıya, siyah eksiye.

Pili breadboardun çift besleme kanalına bağladım. Kırmızı artıya, siyah eksiye.
Çift besleme kanalı dediğiniz ? Aşağıdaki unoya bakarsanız 9V pili hangi pinlere bağladınız?

1735155866412.png

Forum istatistikleri

Konular
130,154
Kullanıcılar
453,251
Son üye
hayrullahagkas

Yeni konular

Geri