Breadboarda 9v Pil verdikten sonra Laptopun port girişleri bozuldu

Aşağıdaki yanlış bağlantıdaki gibi bağlantı yapıldığı için bilgisayarın USB portuna doğrudan 9V uygulayıp portu bozmuşsunuz. Aşağıdaki doğru bağlantı şeklini yapsaydınız USB portuna zarar gelmezdi. Doğru bağlantı şeklinde hem usb den hem de pilden aynı anda besleme yapılabilir.

DOĞRU BAĞLANTI

1735156264542.png

YANLIŞ BAĞLANTI

1735156438447.png

Aşağıdaki yanlış bağlantıdaki gibi bağlantı yapıldığı için bilgisayarın USB portuna doğrudan 9V uygulayıp portu bozmuşsunuz. Aşağıdaki doğru bağlantı şeklini yapsaydınız USB portuna zarar gelmezdi. Doğru bağlantı şeklinde hem usb den hem de pilden aynı anda besleme yapılabilir.

DOĞRU BAĞLANTI

Ekli dosyayı görüntüle 112944

YANLIŞ BAĞLANTI

Ekli dosyayı görüntüle 112945
Ben bunun gibi yaptım bu hatalı mı?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241225_225849.jpg
    Screenshot_20241225_225849.jpg
    156.8 KB · Görüntüleme: 9
Ben bunun gibi yaptım bu hatalı mı?
Hayır bu bağlantıya göre USB portunu bozamazsınız. Pilin + ucu arduinoya gitmiyor bu şemada. Ama aşağıdaki gibi sarı renkle işaretlediğim şekilde bir kablo eklemesi yaptıysanız usb portu bozulur.

1735157233300.png

Hayır bu bağlantıya göre USB portunu bozamazsınız. Pilin + ucu arduinoya gitmiyor bu şemada. Ama aşağıdaki gibi sarı renkle işaretlediğim şekilde bir kablo eklemesi yaptıysanız usb portu bozulur.

Ekli dosyayı görüntüle 112947
Evet ben ikisini de aynı kanaldan verdim. Bu ayrıntıyı düşünemedim.

O zaman geçmiş olsun. Hata yapa yapa öğreniliyor ama bu hata biraz pahalıya mal olmuşa benziyor.
Sağ olun. Hem yeni almış olduğum laptop güme gitti hem final ödevi patladı. Daha can sıkıcı bir senaryo gerçekleşemezdi cidden.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,154
Kullanıcılar
453,251
Son üye
hayrullahagkas

Yeni konular

Geri