canerten
Paylaşımcı üye
Go To Zero butonundaki scripti upgrade edersiniz. Sadece X ve Y'de sıfırlayacak. Ayrıca benim yaptığım "Sıfıra GİT" butonu var. Ona basınca mengenin x ve y sıfırına Z'de ise 50mm üzerine gidip duruyor.
Şu kompakt lamineyi(maleme azdı birebir ölçü diye) sizin gibi klasik tablaya bağla mdf vs yöntemlerle keseyim dedim. Gerçekten çok zaman kaybettiriyor.
Mach3'de butonlar hayatı kolaylaştırıyor.
Touch Probe Konumuna Git ---> Kısayol CTRL+O
Takım Değiştirme Konumu - ---> Kısayol CTRL+T
JOG Toggle (0,1 - 1) --> Kısayol F7
Mengene Slot 3 Sıfırla ---> Kısayol CTLRL+3
Mengene Slot 2 Sıfırla ---> Kısayol CTRL+2
Mengene Slot 1 Sıfırla ---> Kısayol CTRL+1
Table Z=0 ---> CTRL+0
Touch Plate ile Sıfırla ---> Üstten sıfırlama plate
Not: Go to ZERO butonun sildim.
"Ref All Home" butonu ise referans yaptıktan sonra X10 Y10 noktasındaki mengene başlangıç noktasına gidiyor.
Yine Fusion'ın post processoru ile oynadım. Diyelim aynı uçlar 3 operasyon var. Sonra uç değişip 2 operasyon daha yapılacak. 3. operasyondan sonra post processorun ayarında bir tik seçeneği ekledim "Bitince Takım Değişecek" isminde. G-code çıkartırken bu 3'ünü seçip tiki işaretlediğim post dosyanın sonunda takım değiştirme konumuna gönderecek g-code ekletiyorum. 3 operasyon bitince spinlde uç değiştirme konumuna gelmiş oluyor. Ucu değiştirip Mengene Slot 3 Sıfırla butonuna bastığımda hemen uç değiştirme hizasının altındaki Touch Probe'a kadar gidip takımı sıfırlıyor. Ve ilgili mengene start konumuna tekrar dönüyor. Yeni operasyonun G-code'unu yükletip run diyorum.
Şu kompakt lamineyi(maleme azdı birebir ölçü diye) sizin gibi klasik tablaya bağla mdf vs yöntemlerle keseyim dedim. Gerçekten çok zaman kaybettiriyor.
Mach3'de butonlar hayatı kolaylaştırıyor.
Touch Probe Konumuna Git ---> Kısayol CTRL+O
Takım Değiştirme Konumu - ---> Kısayol CTRL+T
JOG Toggle (0,1 - 1) --> Kısayol F7
Mengene Slot 3 Sıfırla ---> Kısayol CTLRL+3
Mengene Slot 2 Sıfırla ---> Kısayol CTRL+2
Mengene Slot 1 Sıfırla ---> Kısayol CTRL+1
Table Z=0 ---> CTRL+0
Touch Plate ile Sıfırla ---> Üstten sıfırlama plate
Not: Go to ZERO butonun sildim.
"Ref All Home" butonu ise referans yaptıktan sonra X10 Y10 noktasındaki mengene başlangıç noktasına gidiyor.
Yine Fusion'ın post processoru ile oynadım. Diyelim aynı uçlar 3 operasyon var. Sonra uç değişip 2 operasyon daha yapılacak. 3. operasyondan sonra post processorun ayarında bir tik seçeneği ekledim "Bitince Takım Değişecek" isminde. G-code çıkartırken bu 3'ünü seçip tiki işaretlediğim post dosyanın sonunda takım değiştirme konumuna gönderecek g-code ekletiyorum. 3 operasyon bitince spinlde uç değiştirme konumuna gelmiş oluyor. Ucu değiştirip Mengene Slot 3 Sıfırla butonuna bastığımda hemen uç değiştirme hizasının altındaki Touch Probe'a kadar gidip takımı sıfırlıyor. Ve ilgili mengene start konumuna tekrar dönüyor. Yeni operasyonun G-code'unu yükletip run diyorum.