BT30 spindle projesi

Meraktan çatladım. Biteydi gayrı :D :D

Sent from my GT-N7100 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
İyi de sıralı kılavuzu da düz çekmek için dik tutmak lazım. Elle yapamayacağıma göre matkaba (sütun matkap) takıp öyle mi çevirmek gerek? Bu sefer de matkabın hızlı uygun değil. Fazla hızlı yani.

Neden matkaba bağlıyorsunuz ki? Seri iş değil sonuçta. Ayrıca matkaba bağlarsanız ya yan gider, ya ikinci kılavuzda dişler gider yada kaliteli değilse kılavuz kırılır.

Saygılar...
 
İş mili ve labirent arasındaki metal levhanın kalınlığı 0.05mm. Yani labirentle iş mili arasındaki boşluk da o kadar. Tam istediğim gibi. Mükemmel.

Sanıyorum bu spindle çok iyi çalışacak. Parçalar bir araya geldikçe beni bir heyecan sarıyor. : )

IMG_3296.jpg


IMG_3297.jpg
Yammıh dişi göremedik, M.8'e büyütüp hilicol mu yaptın, yada gaynah mı doldurdun yeniden deldin, yok yok M.6 vidanın başını M.8'e kaynattın? Üst m.6-alt M.8 mi ney? Göremedikde farkını.:rolleyes:
Hayrını gör valla kocca forumda herkes bunu bekiyor, Bi doğaydı sünneti benden.
 
ton farkı çıkmış ortaya (yok hani birşey dediğimizden değilde baktımda şu güzelim konuda hiç mesajımız yokmuş araya kaynatalım dedim :) )
 
Halen yapılması gereken ufak tefek işler var:

1- Gövdede 1mm fazlalık var. Kesilip 90.0 milimetreye düşürülmesi lazım.
2- Mil ve kasnağa 5x5mm kama için yuva açılması lazım. Mil tarafı kolay. CNC spindle'a 5mm genişliğinde yuvarlak taşlama taşı bağlarsam mile yuva açabilirim ama aynı yuvayı kasnağın iç kısmına açamam. Bir çare düşünmem lazım.
3- Kasnağın düz kısmına 2 tane delik açıp M5 kılavuz çekmem lazım. Setscrew için.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,845
Mesajlar
920,958
Kullanıcılar
450,949
Son üye
doemer2013

Yeni konular

Geri
Üst