Bu bobinden nasıl bulurum

alp_caner

Üye
Katılım
7 Ara 2012
Mesajlar
150
Puanları
1
Merhaba değerli ustalar.Havyam için bu adresteki dimmer devresinden yapmaya karar verdim ama ordaki bobinin değeri nedir nereden bulabilirim onun yerine başka bi bobin kullanabilir miyim? Yada satın alacaksam değerleri nedir acaba internette nasıl aramam gerekir ? Başka bi kaynakta bu bobin yerine tvlerin girişinde kullanılan degaus bobinin de kullanılabileceği falan yazıyodu yanlış hatırlamıyosam acaba olabilir mi? Herkese kolay gelsin.

http://320volt.com/net803-havya-istasyonuna-dimmer-modifiyesi/
 
Merhaba,

Orada yazıyor, sanırım gözünüzden kaçtı.:)

"Dimmer devresinde kullanılan filtre bobinini pc güç kaynağının 220v girişinde bulunan EMI filtre devresinden söktüm."

Ayrıca,
"Normalde piyasada lamba karartma için kullanılan hazır dimmer devreleri maliyeti düşürmek için daha az eleman ile yapılır filtre elemaları kullanılmaz. Elimde malzeme olduğu için filtre elemanlarını kullandım duruma göre filtre bobini, 100nf 250v kullanılmayabilir."

Yani bu bobin kullanılmasa da olurmuş, yok ben kullanacağım diyorsan bir tane eski pc güç kaynağını açıp, içinden sökeceksiniz.


Kolay gelsin.
 
Sayın @bayro0 evet okudum ama ben kullanmak istiyorum.Elimde güç kaynağı devresi yok.Ben bu bobinden nasıl bulurum ? İnternette ne diye aramalıyım ? Bunun yerine tvlerde kullanılan degaus bobini olurmu ?:)
 
hina_Common_mode_inductor_EMI_filter20108261320212.jpg

Tv lerde bulunan genelde köşeli olanlar emi filtre dediğine göre aynı şey, bunlar 2 sargıya sahip 2 sargı uçlarını birleştirip kullan. Kolay gelsin.
 
@by lent ustam çok teşekkür ederim.paylaştığınız resimde üstte ortada köşeli olandan ve meisongbei yazısının altında kalandan elimde mevcut.Ortadaki köşeli olanı kullanıyorum ozaman:)bunun uçlarını nasıl birleştireceğimi anlayamadım ustam yanlız.
 
Sayın @KAZIMUGUR ustam çok teşekkür ederim.Tam alışveriş yaptığım sitenin linkini vermişsiniz,bu kadar tesadüf olur.Çok saolun ustam.Kolay gelsin.:)
 
@by lent ustam resimde çizdiğim gibi mi bğlamalıyım:)
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    20.1 KB · Görüntüleme: 17

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,855
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst