İki tip anlatımı vardır.Maalesef öyle olmuş potu satan firma log diye yazmayınca ben de lineer olarak düşünüp almışım. Potun üzerinde ALPS RK163 100KAX2 yazıyor.Bu aradaki A harfi mi logaritmik olduğunu gösteriyor
Aslında ben tam tersini biliyordum.A lineer ,B logaritmik diye
Aslında Türkçe kaynaklarda bir anlatım karmaşası var .Mesela bir web sayfasında şöyle ifade ediyor. 1.Resimdeki anlatım.İki tip anlatımı vardır.
POT'un fiziksel dönüşündeki lineerite B ile ifade edilir ses artışı ters logaritmiktir.
Yani potun her kademesindeki direnç değişimi lineerdir.
Fiziksel dönüş log olursa yani az seviyelerde az direnç değişimi yüksek volüme seviyelerinde yüksek dirençç değişimi olursa pot log ama ses değişimi (artışı) lineer demektir.
Öğrenmenin yaşı yokmuş.Geç oldu ama iyi oldu Yamyam hocamEvet
Ton kontrol için B tipi volüme için A tipi
Değiştirmesen de olur.Öğrenmenin yaşı yokmuş.Geç oldu ama iyi oldu Yamyam hocamBenim bu ton kontrolündeki log potları değiştirmem gerekecek o zaman.
Artık bir süre böyle idare ederim müsait olunca değiştiririm.Böyle güzel bir ampliye yakışmaz yaniDeğiştirmesen de olur.
Ancak bass tiz ayarı yaparken sonlara doğru etkilerini görebilirsin.
Sana kendimden bahsedeyim.Artık bir süre böyle idare ederim müsait olunca değiştiririm.Böyle güzel bir ampliye yakışmaz yaniTeşekkürler Yamyam hocam o kadar dikkat ettik yaparken bu gözümden kaçmış ama bir fotoğraftan yakaladınız valla
Hoparlör sorunu ne yazık ki çetrefilli. Sıfır alsak bir dünya para. Ben yine de bakınıyorum. Tek yapabileceğimiz şey ikinci ellerden Yunusun düşürdüğü gibi bulabilmek. Sonrasını zaten sen de biliyorsun.Daha üst model ampli yapmadan önce hoparlör sorunumu çözmeliyim.Onu da nasıl yapacağım bilemiyorum.Ben de hoparlör yapayım desem ortalıkta sağlam hoparlör yok.Alayım desem tamirli hoparlörleri sanki sıfır gibi satıyorlar.Sıfır alsam bizim istediğimiz frekans aralıklarındakiler dünyanın parası.Bakalım zaman içerisinde hallolur diye düşünüyorum.
Aklımdaki sorular
Yamyam Hocam bizim yeniden yapacağımız ton kontrol devresinde kullanacağımız linear potlar 100K olacak değil mi?Yani devre tasarımında değerlerde her hangi bir değişiklik olacak mı?Biz devreyi daha kaiteli kondansatörler ile yeniden mi kuracağız.Yapacağımız testlerde hedefimiz ne olacak?
Sahibindende güzel bir hoparlör bulabilmek için sürekli volta atıyorumDaha üst model ampli yapmadan önce hoparlör sorunumu çözmeliyim.Onu da nasıl yapacağım bilemiyorum.Ben de hoparlör yapayım desem ortalıkta sağlam hoparlör yok.Alayım desem tamirli hoparlörleri sanki sıfır gibi satıyorlar.Sıfır alsam bizim istediğimiz frekans aralıklarındakiler dünyanın parası.Bakalım zaman içerisinde hallolur diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?