Artık bir süre böyle idare ederim müsait olunca değiştiririm.Böyle güzel bir ampliye yakışmaz yani
Teşekkürler Yamyam hocam o kadar dikkat ettik yaparken bu gözümden kaçmış ama bir fotoğraftan yakaladınız valla
Sana kendimden bahsedeyim.
Ben de yıllar önce bu gibi değişiklikler yaparak sonuç elde etmeye çalışırdım.
Ancak her değişiklik beraberinde başka bir değişimi de getirmekte idi. Bunun üzerine artık tamamlanmış bir cihazda değişiklik yapmak yerine, yeni bir cihaz yapımı ile uğraşmaya başlamıştım.
Böylece hesaplanamayan veya değiştirilmesi mümkün olmayan tasarımlar için de çözüm olmaya başlamıştı.
Konuyu baştan itibaren incelemiş olmalısın. Gördüğün üzere benim tasarımımda bütün devreler ayrı ayrı kartlardadır.
Böylece çalışma esnasında herhangi bir devrede aksaklık olursa sadece o devrenin yeni bir kartını üreterek, devreye uygulayıp sonuçlarını görmüş oldum.
Örneğin, benim için son derece önemli olan pikap ön kuvvetlendirici ampli tasarımından bile hassas ve itina gerektiren bir devredir. Aslında bu devreyi yıllar önce tasarlamış olmama rağmen, besleme devresinin karakteristiği bu devrede çok mühim olduğu için son tasarımımda düşük gürültülü besleme devresi ilave ederek sisteme dahil ettim.
Daha önce 25cm derinliğe sığabilen komple amplim, Pikap devresi ve EBU PPM devresi ile birlikte bu kutuya sığmadı. Böylece kutu derinliği 35 cm gibi oldu ve bana yeni masraflar açtı.
Ben son derece KAÇIK birisiyimdir. Böyle bir cihazı ben yaptım diyebilmek için hiçbir masraftan kaçınmam. Bu sebeple daima araştırma peşindeyimdir. Tabii ki yıllar süren profesyonel elektronik tekniğince bazı malzemelerin neden kaliteli ve ne tür fayda sağladıklarını da öğrendim. Bu bilgilerim doğrultusunca eğer iyi kalite bir ürünü ucuza bulmuşsam o üründen bütçem yettiğince miktarlı alırım. Bunun faydasını da gördüm. Birkaç özel imalatım piyasada müthiş beğeni topladı. Ben de 3-5 guruş sebeplendim.
Seni gudurtmayı sevsem de sen zaten kalite bir cihazı takdir edebilen arkadaşlarımdansın. Kendi yapmış olduğun üstün bir cihazın gururu paha biçilemezdir. Dinlemesi ise ayrı bir keyiftir bilirsin.
İşte bu sebeple sen dahil bazı arkadaşlarımı gudurtarak, o arkadaşımın da böyle bir mutluluğu yaşamasını canı gönülden istiyorum.
Gönlümün elvermediği tek nokta ise böyle bir uğraşının maddi yükü.
Çoğu forumda gezinen bazı şahıslar böyle bilgileri paylaşmak şöyle dursun, nasıl daha fazla kazanırım düşüncesindeler. Bu sebeple genellikle paylaşılan bilgilerin büyük çoğunluğu teknikten uzak, ÇÖP bilgilerdir.
Diyaudiotr forumundan beri takipte olduğun için demek istediklerimi anlamışsındır.
Bu yüzden seni yine gudurtarak daha üst seviye bir cihaz yapabilmen için daima seni yönlendirmeye gayret ediyorum.
Ben şimdilerde artık elektronik ile uğraşamıyorum. Çünkü hayallerim bir iftira yüzünden yok oldu. Varsın yıkılsın. Sevdiğim bir arkadaşıma benzer mutluluğu yaşatabilmek benim için de mutluluk oluyor.
Gıyabında konuşmam gerekirse..
@ozgurece35
Sistemleri ile keyfediyor. Az da olsa katkım olmuşsa ne mutlu bana.
@Yunusgr
Herhalde tanık olmuşsundur. İyi birşeyler yaparak o da bazı şeylerin tadını aldı.
Sen amplinin tadını aldın ama hoparlörlerin eksik. Guduruk bir şekilde bizi takip ettiğinin farkındayım. Şimdi sana da üst seviye bir ampli de yakışır.
Önceki arkadaşlardan Kazasker ve Memleket de senin amplin gibi bir cihazı yapıp kendilerine yetebilen iyi kalite cihaz yaptılar.
ÖNERİ:
Eğer potları değiştireceksen en azından 4 adet sipariş ver. İkisini mevcut ampline takar, ikisini de yeni bir ton kontrol devresi yaparak bu devrede kullanırsın. Bu ton kontrol devresi aynı zamanda senin ölçüm tekniğini öğrenebilmen için bir ödev gibi olacaktır. Söz verdiğim üzere bazı özel kondansatörleri sana göndereceğim.
Böylece her iki ton kontrol devresini bizzat ölçerek kıyaslayabilir, aradaki teknik farkları öğrenebilirsin.
Zamanla diğer devreleri de tamamlarsan üst seviye cihaz yapabilmen için hiçbir engel kalmaz.