etnasss
Üye
Teşekkür ettimKırmızılar AC 220V girişleri, siyahlar ise 12v çıkışları .
ben bunu araba teypi için kullanabilirmiyimCikis 12 volt ama yüksek frekanslı AC voltaj.
Kullanırken bunu aklınızda bulundurun. Serit led v.s. dc voltaj gerektiren yerlerde kullanamazsınız.
Halojen lamba gibi uygulamalarda kullanılır.
Serkan ben bu devreyi anlamadım. Girişteki trafo ile gerilim düşürülmüş. Sonra köprü diyot görevi yapan diyotlar görüyorum. DC ye geçiliyor . Sonra tekrar nasil AC ye geçiliyor. Bir tür inverter devresi mi ?Cikis 12 volt ama yüksek frekanslı AC voltaj.
Kullanırken bunu aklınızda bulundurun. Serit led v.s. dc voltaj gerektiren yerlerde kullanamazsınız.
Halojen lamba gibi uygulamalarda kullanılır.
ben bunu araba teypi için kullanabilirmiyim
Serkan ben bu devreyi anlamadım. Girişteki trafo ile gerilim düşürülmüş. Sonra köprü diyot görevi yapan diyotlar görüyorum. DC ye geçiliyor . Sonra tekrar nasil AC ye geçiliyor. Bir tür inverter devresi mi ?
Ellerine sağlık serkan kardeşim.Araba teybi için kullanamazsınız. Teybiniz arizalanir. Bu devrenin cikisina hızlı diyotlardan bir dogrultucu ve filtre edici devre kurulması lazim.
Bu devrede giriş sebeke gerilimi ilk önce köprü diyot ile dogrultulup filtre kapasitorunde biriktiriliyor. Örnek bir sema asagida ekledim. Transistorler biri iletimde iken diğeri yalıtımlı oluyor . Trafo yüksek frekansta sürülüyor. Çıkışta herhangi bir dogrultma filtreleme yok. O yüzden elektronik cihazlarda kullanılamaz.
Bu tür devrelerde herhangi bir parazit önleme devresi ile güvenlik önleme devreleri bulunmaz. Sebeke için gürültü kaynagi bir devredir. Ayrıca çıkış devresi kısa devre durumunda yangına bile neden olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 101866
teşekkür ettim bilginize sağlıkAraba teybi için kullanamazsınız. Teybiniz arizalanir. Bu devrenin cikisina hızlı diyotlardan bir dogrultucu ve filtre edici devre kurulması lazim.
Bu devrede giriş sebeke gerilimi ilk önce köprü diyot ile dogrultulup filtre kapasitorunde biriktiriliyor. Örnek bir sema asagida ekledim. Transistorler biri iletimde iken diğeri yalıtımlı oluyor . Trafo yüksek frekansta sürülüyor. Çıkışta herhangi bir dogrultma filtreleme yok. O yüzden elektronik cihazlarda kullanılamaz.
Bu tür devrelerde herhangi bir parazit önleme devresi ile güvenlik önleme devreleri bulunmaz. Sebeke için gürültü kaynagi bir devredir. Ayrıca çıkış devresi kısa devre durumunda yangına bile neden olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 101866
bir şey daha sorabilirmiyim laptop 24 v adaptörü teyp için kullasnılabilirmiteşekkür ettim bilginize sağlık