Diyot yok. Gerisi pot hariç aynı. Trafo yok adaptör ile besledim. Adaptör hp yazıcının 32volt 650mahlık adaptörü idi. Attım çöpe. Trafo ile beslemeyi düşünüyorum diyotları ekleyip.
Merhaba.
1-Potansiyometreyi mutlaka 5k'lık kullan,devre şemasında öyle diyor çünkü,dizayni böyledir,bu değeri keyfi olarak değiştirmesen çok iyi olur.
2- Yazıcı adaptörünü çöpe atmadan önce keşke de dc. çıkışından mA değerini bir ölçseydin,dijital bir avometrenin "dc.mA ölçer" kısmıyla,650 mA'i tam verip vermediğinden tam emin de olurdun,ama vermiş olabileceğini hiç sanmıyorum,çünkü çok eski olduğu için bazı elemanları havada oksitlenip içten çürüyüp bozulmuştur kuvvetle muhtemel,çıkışta 100 mA filan kalmıştır kendi zannımca.
3- Devre şemasına uygun bağlanmayan herhangi bir eleman yüzünden bu çıkıştaki düşük mA'i almış da olabilirsin,tüm elemanları yeni trafo+ köprü diyotu tam bağlamadan önce yeniden dizip,devreyi yeni baştan lehimleyip inşa et bence.
Dip not: Fırçasız pc fanları 0,14-0,28,0,32 A değerlerinde akım çeker,büyüklüğü ve markasına göre.(Soğutma,işlemci,vb. işlemlerde kullanılan fanlar.) Büyük fansa eğer bu fan daha fazla mA'e ihtiyacı olup gerilimi daha da fazla düşürmüş, zaten çok yetersiz olan bu amper çıkışını iyice sıfırlamış da olabilir. Kolay gelsin.