ceyhanII
Üye
bu baslıktan henuz siz yazana kadar haberim bile olmadı ama kendi kanatimce ornek linklerde verilen cihazları az da olsa inceledim ve ben bu cihazlar icin cok guclu işlemcilere gerek olmadıgı kanatindeyim cunki gorunurde sadece grafik agırlıklı işlemler bulunmaktaki bu Lcd yada benzeri ekranların zaten kendi iclerinde suruculeri bulunmakta yani ekrana basılan grafik ve işlemler icin ek olarak farklı işlemcilerin kullanılmasına gerek olmadıgı dusuncesindeyim bunun yanı sıra gunumuz teknolojisindeki pic lerde internetden arastırırsanız minumum icerikli linux işlemciler bile pic lerde calistirilabilmektedir yani pic lerde işletim sistemi zaten calisabilmektedir ki calismasa bile pic e bir sd kart ekleyerek hafıza sorunumuzu ortadan rahatlıkla kaldırabiliriz diye dusunuyorum tek sıkıntı burada veri işlem hızı olacaktır bu cihazlarında cok hızlı olduklarını acıkcası sanmıyorum medikal urunlerin bir cogunda ise gunumuz pc sektorunde kullanılan intel tabanlı cpu ların kullanıldıgını bircok yerde gordum cok fazla işlem gucune sahip olan bir cok urun ise direk olarak pc ye baglı calısmakta...
Saygılarımla
Verdiğim örnek cihazlar için güçlü işlemciler gerekmiyor olabilir, örnekleri vererek gömülü bir cihazın nasıl bir şey olduğu konusunda fikir vermek istedim. İşe göre işlemci, işe göre işletim sistemi. Gömülü sistem bu demek değil mi zaten.