Bu formda bir eksiklik hissediyorum.

bu baslıktan henuz siz yazana kadar haberim bile olmadı ama kendi kanatimce ornek linklerde verilen cihazları az da olsa inceledim ve ben bu cihazlar icin cok guclu işlemcilere gerek olmadıgı kanatindeyim cunki gorunurde sadece grafik agırlıklı işlemler bulunmaktaki bu lcd yada benzeri ekranların zaten kendi iclerinde suruculeri bulunmakta yani ekrana basılan grafik ve işlemler icin ek olarak farklı işlemcilerin kullanılmasına gerek olmadıgı dusuncesindeyim bunun yanı sıra gunumuz teknolojisindeki pic lerde internetden arastırırsanız minumum icerikli linux işlemciler bile pic lerde calistirilabilmektedir yani pic lerde işletim sistemi zaten calisabilmektedir ki calismasa bile pic e bir sd kart ekleyerek hafıza sorunumuzu ortadan rahatlıkla kaldırabiliriz diye dusunuyorum tek sıkıntı burada veri işlem hızı olacaktır bu cihazlarında cok hızlı olduklarını acıkcası sanmıyorum medikal urunlerin bir cogunda ise gunumuz pc sektorunde kullanılan intel tabanlı cpu ların kullanıldıgını bircok yerde gordum cok fazla işlem gucune sahip olan bir cok urun ise direk olarak pc ye baglı calısmakta...


Saygılarımla

Verdiğim örnek cihazlar için güçlü işlemciler gerekmiyor olabilir, örnekleri vererek gömülü bir cihazın nasıl bir şey olduğu konusunda fikir vermek istedim. İşe göre işlemci, işe göre işletim sistemi. Gömülü sistem bu demek değil mi zaten.
 
Verdiğim örnek cihazlar için güçlü işlemciler gerekmiyor olabilir, örnekleri vererek gömülü bir cihazın nasıl bir şey olduğu konusunda fikir vermek istedim. İşe göre işlemci, işe göre işletim sistemi. Gömülü sistem bu demek değil mi zaten.

pardon ozaman ben yazıyı yanlıs algıladım o konuda size tamami ile katılıyorum evet bencede sadece kendi amacı icin kullanılan sistemler gomulu sistem demek oluyor ( her nekadar gomulu sistem i daha ilk bu gece duymus olasamda biri anlatınca anlıyor insan ) :))
 
Kullandığınız Cep telefonlarından endüstriyel robotlara kadar günlük hayatta ve Endüstriyel uygulamalarda kullanılan sistemler gömülü sistem olarak geçerler. Bu yüzden bölümün açılmasını faydalı olarak görüyorum.
 
Sayın ceyhanII yapmış olduğunuz bölüm talebi ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyoruz. Ancak yeteri kadar bilgi olmadığı ve benzer konuları işleyen bölümlerimiz mevcut olduğu için şu anda gömülü sistemler adında bir bölüm açamıyoruz. Şimdilik bu konular için Mikroişlemciler ve Elektronik genel katagorilerini kullanabilirsiniz. Ancak konu tamamen rafa kalkmış durumda değil. Eğer yeteri kadar konu açılırsa tek başına gömülü sistemleri konu alan bölüm de açılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,311
Mesajlar
925,195
Kullanıcılar
451,754
Son üye
vedatsever5454

Yeni konular

Geri
Üst