Bu Gruplar Uygun mudur

evrimsezen

Üye
Katılım
2 Ara 2008
Mesajlar
14
Puanları
1
merhabalar sistem sözleşme gücü 9 kW çekilen amper ise tam yükte 50 A civarıdır. 380 V trafo yoktur kompazyon panosunu kontrol ettim tüm kondansatörler normal cos 1 hersey normal fakat reaktif ve kapasitif oranları % 25 %15 kondansatör grubundan7 nolu olan sürekli devreye alınmış durumda nedenını bılmıyorum ama anahtarıı otomatıkte değil sürekli devrede grublamadamı bır sorun var acaba yardımlarınızı bekliyorum
Gruplar şu şeklilde ;
1 5
2 3
3 5
4 10
5 10
6 10
7 10
teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
değerlerin normal.pek bi yükünde yok zaten.50 kva altı yyüklerde sınır değerler %33 - %15 zaten.senin sözleşme gücünde 9 kw olduğuna göre problem yok.
 
ramoli35 ' Alıntı:
...50 kva altı yyüklerde sınır değerler %33 - %15 zaten...

%20 demek istediniz herhalde. ;)

Röle galiba eski tip ve baştan al - baştan bırak moduyla çalışıyorsa eğer, bu tip rölelerde ilk kademe en küçük, son kademe en büyük olursa sistem düzenli çalışır.
İlk kademede değişiklik yapacaksanız (röle eski tip ise) akım trafosu oranı ve ilk kademe gücüne göre c/k değeri doğru girilmeli röleye.
7 nolu kademe de sabit kondansatör olarak çalışıyor. Endeks değerleri normal ise sistem dengede demektir. Sayaçtan enedeks takibi yaparak kontrole devam edin yeterli gibi.
 
ilk grupları biraz daha küçültebilirsin.sisteminde sürekli tam kapasitede çalışmıyodur.ufak yükler oolduğundan sürekli gruplar gir çık yapıcak sağlıklı bi kompanze olmayacaktır.
 
hayır doğru değildir.
1 5
2 3
3 5
şeklinde gitmişsiniz.bir sonra ki kademe bir önceki kademeden büyük olmak zorundadır bu durumda kademe dizilimi yanlıştır hiç bir ölçü aleti tanımaz kademe dizilimini dolasyısıyla da çalışmaz kurduğunuz sistem.
 
niye öyle bi zorunluluk yokki gerçi roleden de kaynaklanır yeni tip rolelerin bundan etkilenecegini zannetmiyorum ben entes tercih ediyorum 1. kademeye 3 fazlı bagla ondan sonra monofaze bagla farketmez
 
gruplaman yanlış gibi geldibana ayrıca dengesiz yükünde olabilir, reaktif güç kontrol rölen monofaze mi?

dengesiz yükün varsa monofaze kondansatör kullanman daha uygun olur

-----------

Ardı ardına mesaj yazmak yerine, mesajınızın bulunduğu kısımdan düzenle butonunu
kullanarak mesajınızı düzenleyebilirsiniz. Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Düzenleme: Roboelektronik
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
mrb evrimsezen kardeşim.öncelikle şayet rölen eski tip ise dizilişin yanlış..1. kademen 5........ 2.kademen 3......... 3. kademen 5 kvar........eğer rölen eski tip ise....1.kademeyle 2.kademenin yerlerini değiştir.1.kademe 3.........2.kademe 5....diğerlerini aynı şekilde devam ettir......
 
herkese iyi çalışmalar.arkadaşlar benim sorum 400 kva lık trafo ya toplamda kaç kvar lık kondansatör kullanmalıyım ve gruplar nasıl olsa daha ii olur.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Sn. canberk 45

* 400 KVA'lık trafonuz için; 15 kVAr'lık sabit kondansatör kullanmanız gerekir.

* Kademeli kondansatör gücünüz ve diziliminiz için net birşey söylemek mümkün değil. Çünük; yük durumunuz, yük çeşitleriniz, monofaze, trifaze olması vs. gibi durumlar ön planda tutulmalıdır. Kısacası, iyi bir güç analizi yaptıktan sonra bu belli olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,878
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst