Arkadaşlar birlik olmak tabikide elzemdir.Fakat şu varki bunada Takdir-i İlahi gözü ile bakın.Buradan görülen zarar müslümanlar açısından sadece maddi zarardır.Yani bu dünyanın geçici olması göz açıp kapayıncaya kadar bitmiş olması bu dünyada çektiğimiz azapların da bir o kadar kısa olduğudur.Bunun yanında vefat eden kardeşlerimiz şehit oldukları için Rabbimiz onlara acı tattırmıyor. Hatta öldüklerini bile bilmiyorlar.Bu şehitler açısından kaybetmek değil çünkü şehadeti kazandılar ve peygamberlik makamından sonra en üstün makamlardan biridir. Bizim açımızdan düşünürsek;Ne yazıkki durup seyretmekten başka birşey yapmıyoruz.Geçen gün bir ortamda üç dört kişinin dünya kupasını konuştuklarını duydum golü atanın ismini ve hangi dakikada nasıl attığına kadar her ayrıntısını biliyorlardı bende sordum o adam kaçıncı dakikada gol attı işte şu dakikada dediler peki filistinde kaç kişi şehit oldu diye sorduğumda hepsi yüzüme baka kaldılar.Buradan anlaşılan bizim açımızdan durum tehlikeli.Yahudilerin açısından bakarsak ki bir zafer kazandıklarını düşünüyorlar halbuki ebediyen kaybedecek onlardır.Çünkü bu dünyanın 60-70 senelik ızdırabı ebedi azap ile karşılaştırılamaz bile.Ebedi azabı çeken zarardadır ve hüsrana uğrayacaktır.Bazı ayetleri de paylaşmak istiyorum.
Biz Beni İsraîle kitabda şu kazıyyeyi de takdir ettik, muhakkak siz Arzda iki kerre fesad yapacaksınız, ve muhakkak büyük bir yükseliş yükseleceksiniz İSRA-4
Birincisinin vakti gelince, üzerinize milkimiz güçlü, savaşçı bir takım kullar göndereceğiz; onlar evlerin aralarına girip araştıracaklar; ve bu gerçekleşmiş bir va'd oldu. İSRA-5
Sonra sizi tekrar onların üzerine galip kıldık, size mal ve oğullarla yardımda bulunduk ve toplum olarak daha çoğalttık. İSRA-6
Eğer iyilik ederseniz, kendinize iyilik etmiş olursunuz ve eğer kötülük ederseniz yine kendinizedir. Artık diğer fesadınızın zamanı gelince, yüzlerinizi üzüntüye sokmaları, kötülük yapmaları ve ilk kez girdikleri gibi yine Beyt- i Makdis'e girmeleri, ele geçirdikleri yerleri mahvetmeleri için onları tekrar göndereceğiz. İSRA-7
Olur ki Rabbiniz size merhamet eder. Ama siz tekrar dönerseniz biz de döneriz. Cehennemi, kâfirler için kuşatıcı bir zindan yaptık.İSRA-8