Bu pano neden böyle?

Vallahi hayretler içinde kaldım.Meslektaşlarımın bu panoya bu kadar fransız kalması beni şaşırttı.Bu resimde görülen pano,pregalvanizli bir pano,kullanım amacı mühürlü ölçü bölümü panosudur.İçinde sayaç akım trafoları.ana devre kesici,TR sabit kondansatörü ve koruma sigortaları bulunmaktadır.Pregalvanizli panolar artık çok yaygın olarak kullanılmakta olup harici ortamlar için genellikle Elektrostatik toz boya yerine tercih edilmektedir.Sıcak daldırma galvanizli panolar pek yaygın değil.Korozif etkilerin çok olduğu ayrıca hijyen faktörleri nedeni ile gıda sektöründe ise kromajlı panolar tercih edilmektedir.Resimdeki işlevde panoyu Tedaş trafolu müşterilerinden istemektedir.Tedaşın istediği şu aslında;direk tipi trafonun AG panosu direğin dibinde olacak,Trafo iniş kabloları yeraltına girmeden gözle görülebilir bir şekilde ölçü bölümüne girecek.ölçüldükten sonra yer altından veya havai hatla istenildiği gibi tasarruf edilebilir.Örnek olarak Osmangazi EDAŞ böyle uygulamaktadır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bizim trofomuzun ölçme bölümü duvarın arkasında kalıyor.O durvarın arkasında da tedaşın girebildiği kapısı tesisin dış tarafında olan bir oda var.Sanırım mahallenin kesicileri falan orada.Ondan olsa gerek pano öyle bir şey mi görmedim.
peki bu durum normal mi?Yni benim trafomun ölçü hücresine benim girememem,oradaki sigortalara falan bakamamam normal bir durum mu?Her abone için bu böyle midir?
 
Fahri bey in dediği gibi sıcak daldırma galvaniz pano. Bende çok kullandım. Genelde harici yer tipi pano olarak uygulanır ve sağlamdır.
 
merhaba arkadaslar
panonun gorevi dikaktliec bakinca ana giris enektrik sayaci 3 adet ampermetre trafosu ve ana salter arti sayac.ve panonun disardan okunabilmesi icin penceresi var. ancak gazkacagina karsi bir koruma sozkonusu degil (ozel yalitim yok).ayrica cok ozel bir malzemede degil buyuk itimal monte edilecegi yere uyum saglamasi icin boyle imal edilmis, belki paslanmaya karsi veya ozel toz veya endustriel siviya karsi korunmasi icin boyle imal edilmis diye dusunuyorum, belkide imal eden atelye havalandirma kanallari yapan bir atelye ve kendi atelyesi icin imal etmistir artik malzeme ilen falan:)
islerinizde kolay gelsin
 
yurt dışında görmüştüm, ama bizimkiler farklıydı. spiral taşı ile zor kesiliyordu.
buradaki amaç panonun ömrünü maksimumda tutmak için yapılmış galvaniz kaplama. asit ve metal erozyonu (harici, gazlı içeçek fabrikaları veya asitle kaplama yapan yerler) çok olan işyerlerinde kullanılan ürünlerdir.
kolay gelsin
 
ada panoyu kendısı yapmıs galıba elınde de o malzeme varmıs ondan kullanmıs olabılır brn ce cok cırkın
 
fahri yetiş de belirtmiş: Sac pano galvanizle kaplanmış (Sıcak daldırma yöntemiyle).
Açık arazide kullanılmaya en müsait tiptir.
Maliyeti elektrostatik toz boyaya göre iki katı omasına rağmen, kullanım ömrü 10 kat fazladır.


Aynen katılıyorum zaten dikkatli bakılırsa panonun şapkası görülecektir galvaniz kaplı harici tip bir pano.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,466
Mesajlar
927,189
Kullanıcılar
452,032
Son üye
karsel

Yeni konular

Geri
Üst