Değerli Forum arkadaşım saygılar ,bu video gerçekleri anlatıyor mutlaka herkes izlemeli.
Şimdi uzun uzun yazmaya vaktim yok ama uydu ve lazer ikilisi şu aşamada gereksiz derece saçmadır.
Lazer silahları öyle filmlerde ki gibi anlık bir atışla bir metali delip geçemez. Bugün kara tabanlı bir sistemde bile hedef üzerinde bir süre kalmak zorundadır (zira hedef noktayı ısıtarak eritmek zorunda ) bu süre içinde muazzam güç harcarlar.
Videonun bir yerinde 30 Kilowattan bahsediyor...Bu gücü hangi uydu kaç saniye sağlayacakmış merak ettim...
Bu konuda en büyük çalışma ABD'nin ABL (Airborne Laser) projesi (Boing YAL-1) ise (videodaki zatın anlattığı ama ismini bilmediği ) proje 2014'te iptal edildi.
Lazerin iletişimde kullanılmasını uydudan lazer silahına örnek göstermek aradaki farktan bi haber olmak demek. Ona bakılırsa evdeki Fiber optikte tehlike..Nihayetinde o da ışık.
ABD bu konuda lazer sistemlerini F sınıfı (fighter) uçaklara monte etmeye çalışıyordu ama sırf bunun için bile motor geliştirmek zorunda kaldı.Zira uçağın harcayacağı güç +lazer siteminin harcayacağı güç eldeki motorların jeneratörlerinin karşılayacağı seviyede değil ki Uçak motorları baya baya güç üretir. Uçak motorunun yetmediği gücü uydu nasıl sağlayacak merak ettim??
ve son olarak lazer tespit sistemleri son derece gelişmiştir. Kimse uydudan dünyaya lazer yöneltip hiç kimsenin görmemesini beklemesin. Lazer tespit edilirse kaynağının tespit etmek o kadar kolaydır ve bu uydu sahibi ülkenin başını çok ağrıtır.
İki tane adam gönderip zaman ayarlı bir yangın başlatma sistemi kurmak o kadar zor değil...Hatta doğal meteryallerden (cam gibi) onlarca düzenek kurup güneşin işini bitirmesini bekleyebilirsiniz. Basit masrafsız ve yakalanma riski yok.
Occam'ın Usturası sağ olsun.... (bu arada iyi ki kısa yazayım dedim)