Bu teknoloji Nasa'nın elinde var... Yoksa ABD mi...!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
evet lazerle yakıyorlar emniyete delil video ile yazdım. bi şey çıkmadı. Hükümetlerde işin içinde.
dikkat ederseniz sibiryda ormalar yandı. her ne hikmetse çinde hiç yangın olmadı. uydusunu seven çine bulaşmaz.
Şu delili buraya yüklemeniz mümkün mü?
Madem konuya daldık...

ilk videoda ne anlatılıyor? Eğer son kırmızı çizgi lazer ise, o lazer hüzmesinin genişliğini Kalifornia eyalet ölçüleri ile bir oranlayın bakalım ne çıkıyor? Bu gün en baba hüzme bile santimlerle ölçülürken kilometrelerce genişliğinde lazer hüzmesi mi üretiyor uydular?

Ayrıca videoyu yükleyen akıllı açıklamalar kısmına ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in çin ve Rusya'nın bu tür silahları kullandıklarının doğruladığı dediği ve verdiği kaynağa bakıyorsunuz adam "geliştiriyorlar" demiş...

İkinci video geçen senede dolaşımda idi.Bunu oraya göreve giden arkadaşlara sorunca kimse bir şey diyememişti, sadece bir iki kişi Orman yangınlarının yayılmasını engellemek için kasıtlı olarak çıkartılan yangınlara benziyor demişti. Yani bir tür yangınla mücadele yöntemi. Şudur demem kesinlikle mümkün değil ama bu ihtimal lazerden daha mantıklı geliyor bana.

ilk videoda ne anlatılıyor? Eğer son kırmızı çizgi lazer ise, o lazer hüzmesinin genişliğini Kalifornia eyalet ölçüleri ile bir oranlayın bakalım ne çıkıyor? Bu gün en baba hüzme bile santimlerle ölçülürken kilometrelerce genişliğinde lazer hüzmesi mi üretiyor uydular?
görüntü gözle izlenen analog görüntü değil. bir program var ve program arayüzü lazeri belirli bir kalınlıkta çiziyor.
sadece bir iki kişi Orman yangınlarının yayılmasını engellemek için kasıtlı olarak çıkartılan yangınlara benziyor demişti.
saçma bir değerlendirme.
çünkü.
dikkat edilirse yangın hattın her noktasında aynı seviyede. ormancılar yürüyerek yangın çıkarmış olsa yürüyerek gideceği için yangın yürümeye başladığı yerde daha fazla olurdu.
ayrıca o sırtta yürünmez. üstelik cihaz ve yakıtla.
ayrıca uydu tepeden yaktığı için yandan bakınca sırt eğiminden dolayı zikzak görünüyor.. tepeden bakınca tam doğru şeklinde.
ayrıca yola paralel önleyici yangın çıkarılmaz. çünkü zaten yol yangını durduracaktır.

Son düzenleme:
ayrıca o sırtta yürünmez. üstelik cihaz ve yakıtla.
Diğerleri kişisel değerlendirme deyip geçiyorum ama buna pes doğrusu...

O gördüğünüz sırt ve tepelerden daha beterinde son derece ağır cihazlarla (Jeneratörden istasyon ekipmanlarına kadar) yürümüşlüğüm var ki ihtisasım dağcılık bile değil. Bundan daha beterini (Kışın yüksek rakımlı dağlarda kurtarma operasyonu yapan) yapan bir çok kurumdan onlarca kişi gördüm ve tanıyorum...

Tabi göz görmeyince konuşmak nisbeten kolay oluyor ama o yangında çalışan insanların ne şartlarda çalıştığını ve nasıl özveride bulunduğunu keşke yakından görüp konuşsanız.

Böyle bir teknoloji uygulanıyor ise,bisik -
lete zor binen adam ! ,2 aydır,neden ata binen kovboy ! için,hasta / ölümü yakın / iç isyan çıkarıp öldürecekler / komutanları ayaklanacak diye god god diye yalvarıp bekliyeceğine işi niye bitir -
miyorki ?

Son düzenleme:
Bu lazer muhabbetleri geçen sene de çok konuşulmuştu. Böylesi yüksek güçte "silahların" (eğer varsa) görüntülenemeyeceğini pek sanmıyorum. Gizleniyorsa ayrı konu tabii.

Uzaydan tutulan böylesi güçlü bir lazerin çok yüksek güç gereksinimi olacağından dolayı böyle bir amaca hizmet edebileceğini de düşünmüyorum açıkçası.

Videoda bu konuyu anlatan kişi kim bilmiyorum ama gösterdiği görselleri kaynaklarla destekleyerek anlatsa rasgele videoyu açıp izleyen birileri için bile yararlı olurdu.

değerli arkadaşlar, benim gibi geç ve güç anlayan ve düz mantık giden biri der ki, uydulardan yeryüzüne lazer saldırısı imkansız. ilk sayfadaki videoyu izledim. cahilleri kandırmak için hazırlanmış, ütopik, kendi hayal gücünün yorumlarıdır. evet lazer silahları vardır. bizim elimizde de var ama sadece yeryüzünden kullanılır ve özellikle dronlar için kullanılıyor. videolarda amatörlerin yaptığı ve tv kanallarında izlediğimiz lazerler sadece balon patlatır. askeriyenin geliştirdiği lazerler ise bir savaş uçağını düşüremez ama pilotu kör ederek düşürebilir. neden mi böyle düşünüyorum sorun odaklama, yani ışığın odaklanması. canınız sıkılmazsa biraz deney yapın. ne ile mi? elinize bir lazer pointer alın 3 metrede noktasını ölçün, sonra daha uzak noktalarda deneyin, mesafe uzadıkça noktanın ne kadar genişlediğini ve seyrekleştiğini göreceksiniz. zoom odaklaması çok zor. ha geliştirildi evet geliştirildi ama sadece dronlar üzerinde etkili. 30 kW lık bir lazer deyin onun kullanacağı Elektrik gücünü siz düşünün. ben uzayda 100 kW lık bir jeneratör düşünemiyorum ya siz?

değerli arkadaşlar, benim gibi geç ve güç anlayan ve düz mantık giden biri der ki, uydulardan yeryüzüne lazer saldırısı imkansız. ilk sayfadaki videoyu izledim. cahilleri kandırmak için hazırlanmış, ütopik, kendi hayal gücünün yorumlarıdır. evet lazer silahları vardır. bizim elimizde de var ama sadece yeryüzünden kullanılır ve özellikle dronlar için kullanılıyor. videolarda amatörlerin yaptığı ve tv kanallarında izlediğimiz lazerler sadece balon patlatır. askeriyenin geliştirdiği lazerler ise bir savaş uçağını düşüremez ama pilotu kör ederek düşürebilir. neden mi böyle düşünüyorum sorun odaklama, yani ışığın odaklanması. canınız sıkılmazsa biraz deney yapın. ne ile mi? elinize bir lazer pointer alın 3 metrede noktasını ölçün, sonra daha uzak noktalarda deneyin, mesafe uzadıkça noktanın ne kadar genişlediğini ve seyrekleştiğini göreceksiniz. zoom odaklaması çok zor. ha geliştirildi evet geliştirildi ama sadece dronlar üzerinde etkili. 30 kW lık bir lazer deyin onun kullanacağı Elektrik gücünü siz düşünün. ben uzayda 100 kW lık bir jeneratör düşünemiyorum ya siz?
Bu tür muhabbetler resmi delil ve kanıt sayılacak unsurlar ile belgelendirilemezse kahvehane muhabbeti olmaktan öteye gidemez. Video falan da kanıt olamaz. Üzerinde oynanma ihtimali çok kolay.

Bence cevap veremediğin için geçiyorsun.
Nasıl oluyorda yola paralel önleme ateşi çıkarılıyor. yangın zaten yola gelince duracak.
ilk olarak Orman yangını yola gelince "Durmaz". Yanan bir çam kozalağı patlayıp 200 metre öteye gidip orada yangın başlatabiliyor. rüzgar yanan parçaları sürükleyebiliyor alev rüzgardan dolayı uzayabiliyor. Hatta ve hatta ne acıdır ki yanan hayvanlar bile yangını taşıyabiliyor...

Size birde bilgi vereyim odun denen nesne 600° de kendiliğinden tutuşur. Orman yangınlarında sıcaklık o kadar yükselir ki öyle yolun karşı tarafında güvendeyim işi tamamen hayale döner.

Ayrıca cevap veremediğin dediğiniz hususta daha öncede yazdım. Kendim şahit olmadım , dinamiklerini bilmiyorum, dedikleriniz doğrumu yoksa uyduruyor musunuz fikrim yok...Hal bu iken sizin için bilmediğim hususta ahkam mı keseyim? kusuruma bakmayın ama kimse ile bir şeyler yarıştırma derdinde değilim.

Siz GEO irtifada bir uydudan (ki 35 bin km dir) bir ağacı yakması için onlarca kilowatt güç gerektiren bir lazerle dünyayı yakmalarına inanıyorsunuz diye ben o irtifada lazeri besleyecek gücü hangi uydu nasıl sağlıyor (uçak motorunun bile sağlayamadığı) diye bir soru varken, inanacak da değilim.

Size tavsiyem bir gün bir orman yangınında gönüllü olarak çalışmanız. Orman yangını denilen şeyin ne kadar basit şeylerden başlayabileceğini , ne kadar karmaşık ve tahmin edilemez olduğunu, bazen ise ne kadar zor olduğunu biati gözlemlemeniz. O zaman komplo teorilerine yine inanırsanız inanın ama bir görün önce.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,832
Kullanıcılar
452,656
Son üye
kontrolkalemi355

Yeni konular

Geri