Bu teknoloji Nasa'nın elinde var... Yoksa ABD mi...!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yani öyle orasına burasına pil , superkondansatör v.s sıkıştıracak uydu değildir starlink uydular.
güneş panelleri zaten var lazer zaten var. pil de zaten var. uyduya bir şey sıkıştırmaya gerek yok. son mesajımda 2. fotoda lazerler görülüyor. çeşit çeşit.
Dünya etrafında o yüzden hızla dönerler. GEO uyduları gibi bir noktada kalmazlar yani saatte 25 bin ile 30 bin km arası hazla hareket ederler. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir uydunun lazeri bir nokta üzerinde ancak çok kısa saniyelerle yada milisaniyelerle kalabilir demek.
lazer ile iletişimde alıcı verici birbirini görmek zorunda. dolayısıyla starlink lazerlerinin hedefe kitlenme özelliği var.
Tabi birde bu işin istihbarat tarafı var. Siz starlink sistemi gibi dünyadan görece kolay gözlemlenebilir bir sistemden dünyaya lazer göndereceksiniz ama kimse görmeyecek
gözle görünmeyen dalga boyunda lazerle yangın çıkarıyorlar. fakat ilk videoda görüleceği gibi özel alıcılarla tespit edilebiliyor. Fakat birileri görse bile inanmıyor. Zamanında elçilere "bu apaçık sihirdir" dedikleri gibi sahte diyorsunuz.
yine dikkat ettiyseniz dünyanın heryerinde sibiryada bile yangın çıkardılar. fakat çinde yangın çıkaramadılar. başlarına geleceği biliyorlar teşebbüs halinde.
Birde benim anlamadığım bir şey var..Bu devletler gerizekalı mı ki eğitimli iki adam gönderip ormanları yakmak varken (Zamanında Yunanistan'nın PKK'yı kullanarak ormanlarımızı yaktırması gibi) tespiti her daim mümkün olan, devasa masraflı (yine bizim 5B'nin fırlatma ücreti 50 milyon dolardı yanlış bilmiyorsam) bir sürü teknik zorluk barındıran bir işe girsinler ? Bunun neresi efektif ve güven li? Siz yönetici olsanız bunu mu yaparsınız?
Bir saçmalık daha..
starlik uyduları internet ve haberleşme için fırlatıldı. aynı donanımla başka pis işlerini de yapıyorlar. dikkat ettiyseniz. orman yangınları starlinkten sonra başladı.
bu cevapları arkurtek için yazmıyorum kendisi sabit fikirli. insanlar bilgilensin diye yazıyorum.

güneş panelleri zaten var lazer zaten var. pil de zaten var. uyduya bir şey sıkıştırmaya gerek yok. son mesajımda 2. fotoda lazerler görülüyor. çeşit çeşit.

lazer ile iletişimde alıcı verici birbirini görmek zorunda. dolayısıyla starlink lazerlerinin hedefe kitlenme özelliği var.

gözle görünmeyen dalga boyunda lazerle yangın çıkarıyorlar. fakat ilk videoda görüleceği gibi özel alıcılarla tespit edilebiliyor. Fakat birileri görse bile inanmıyor. Zamanında elçilere "bu apaçık sihirdir" dedikleri gibi sahte diyorsunuz.
yine dikkat ettiyseniz dünyanın heryerinde sibiryada bile yangın çıkardılar. fakat çinde yangın çıkaramadılar. başlarına geleceği biliyorlar teşebbüs halinde.

Bir saçmalık daha..
starlik uyduları internet ve haberleşme için fırlatıldı. aynı donanımla başka pis işlerini de yapıyorlar. dikkat ettiyseniz. orman yangınları starlinkten sonra başladı.
bu cevapları arkurtek için yazmıyorum kendisi sabit fikirli. insanlar bilgilensin diye yazıyorum.
Yahu adam Türkiye nin ormanlarını yakıp kendine mental rahatlama mi sağlıyor. Zaten ekonomimiz batmış. Bir sene de yüzde yüzden daha fazla fakirlesip sefillestik. Adam bu keyifle yanan ormanda mangal mi yapacak üstüne cila olsun diye. Sen bari bu muhabbetleri yapma üstadım Allah aşkına.Her sene biz nasıl aynı hataları yapıyoruz ve aynı trajediyi yaşıyoruz, niye çözüm bulamıyoruz tartışılması gereken nokta o. Reel gerçekleri tartışmak yerine olup olmadığı kesin olmayan faraziyeleri tartışmanın mevcut duruma ne faydası var. Mesela ben hemen bu konuyu başlatıyorum. Devlet her konuda hizmet alımı yapmaya bayılıyor. Devletin hantal bürokratik yapısı ile gerekli kamu hizmetlerinin olması gereken hızında yapılamadığı konusunda herkes hemfikirdir herhalde. Mesela devlet yangın gözleme ve söndürme konusunda da hizmet alımı yapsa ne olur. Hemde tazminat garantili.

Son düzenleme:

Kimse uydularda Panel yada pil yok demedi ki..Soru şu. 550 km'den bir ağacı yakacak kadar saniyeler içinde (zira bir starlink uydusu saniyede 400-500 km yol yapar kabaca.Buda pozisyonunu bir süre sonra kaybetmesi demek) güçlü bir lazeri (optik kısmı) ve bunu besleyecek kilowatlarca destek sistemini 290 kiloluk bir uyduya nasıl yerleştirirsiniz.? Hem de bir taraftan internet hizmeti vermesi gereken donanımı da taşırken?

Ayrıca kilitlenebilme özelliğinin birbirini görmesi ile alakası nedir? Starlink bir ağ nihayetinde ,bugün baz istasyonları bile birbirini görerek çalışırlar.zira veri iletimi konumu değişen uydudan diğerine aktarılmalı ki aşağıdaki alıcı sürekli veri alıp verebilsin.

Bir saçmalık daha..
Siz gözle görülmeyen diye mantık yürütebilirsiniz ama nihayetinde özellikle askeri tesislerde, gemilerde, uçan araçlarda v.s lazer ikaz sistemleri var ve baya geniş spektrumda tarama yaparlar. yani uzaydan bir lazer atışı gelse kesinlikle yakalanmaz diye bir şey yok. bir defa yakalansanız başınız derde girer çünkü (burası hukuki..Zamanında baya bir ülke uzayın barışcıl amaçlarla kullanımına dair altını imzaladı bazı şeylerin).

Ayrıca ilk videoda var dediğiniz şey hiç bir şey anlatmıyor..Tamamen masa başında üretilmiş .Kaldi ki siz bile o kadar geniş bir lazerin olmadığını kabul edip bunun bir tür canlandırma olduğunu kabul ediyorsunuz. Hepsini geçtim youtube videosu diye böyle kanıt mı olur? hem de görüntü falan değil bildiğimiz grafik çizimle....

ve en enterasanı Çin'de orman yangını yokmuş gibi yazmışsınız..Aşağıdaki PDF size yeterli bilgiyi verir herhalde.Çin'de de gayet yangın çıkıyor ve baya baya var...Tabi bu yangınları doğal lazerle çıkartılmamıştır derseniz ona pes diyeceğim gerçi...

https://www.mdpi.com/2071-1050/13/24/13859/pdf#:~:text=However, the frequency and severity,over 140 casualties [8].

Buda tam konunun özeti video olmuş: (hem Çinde yangın, hem de meşhur düz çizgi halinde yangın..Ya ABD Sizin dediğiniz gibi Çinden korkmuyor ve başına geleceklerden !! çekinmiyor yada bu iş gayet sıradan... (iki dakika bakayım dedim, bir sürü Çin ve orman yangını görüntüsü çıktı gerçi..onlarca)

Son düzenleme:
çinde orman yanmıyor demedim. uyduyla çinde kundaklama yapamazlar dedim.
https://tr.euronews.com/2021/08/15/...alan-miktar-gecen-y-llara-gore-yuzde-755-artt
1656154936684.png

grafiği linkten aldım. 2021 de yanan orman alanlarının ortalamaya kıyası. istatistik ilmi pozitif bir ilimdir. temelinde matematik vardır.
bu grafik size bir şey anlatmıyormu gerçekten. nasıl yüzde 755 artış olmuş.

eklediğiniz videoda hat şeklinde ilerleyen bir yangın var. lazerle ip şeklinde tutuşturulmuş yangın değil. yine çarpıtmaya çalıştınız ama yemezler.
Eğer bu yangınlar sıradan demeye devam edersek. Uyanmadı kerizler deyip kundakçılığa devam edecekler. Bu senede benzerini yapmak isteyeceklerdir.

çinde orman yanmıyor demedim. uyduyla çinde kundaklama yapamazlar dedim.
https://tr.euronews.com/2021/08/15/...alan-miktar-gecen-y-llara-gore-yuzde-755-artt
Ekli dosyayı görüntüle 88611
grafiği linkten aldım. 2021 de yanan orman alanlarının ortalamaya kıyası. istatistik ilmi pozitif bir ilimdir. temelinde matematik vardır.
bu grafik size bir şey anlatmıyormu gerçekten. nasıl yüzde 755 artış olmuş.

eklediğiniz videoda hat şeklinde ilerleyen bir yangın var. lazerle ip şeklinde tutuşturulmuş yangın değil. yine çarpıtmaya çalıştınız ama yemezler.
Eğer bu yangınlar sıradan demeye devam edersek. Uyanmadı kerizler deyip kundakçılığa devam edecekler. Bu senede benzerini yapmak isteyeceklerdir.
o grafik Yunanistan ve İtalya içinde aynı şeyi söylüyor...Ne ilginç ki 3 ülkede Akdeniz havzasında..

Ayrıca :in için lazerle yakmıyorlar tespitine kaynak neresi merak ettim..Kim nasıl bir istatistik tutmuş ..şu kadarı insan kaynaklı şu kadarı doğal şu kadarı lazerle yakıldı diye? Neresidir bu bilginin kaynağı? Yada Çin'de ki yangınların neden lazer !! kaynaklı olmadığının temeli nedir?

O video ise bana hiçte hat şeklinde gelmedi, size öyle geldiyse bir şey diyemem. Doğrulamak yada yanlışlamak için gündüz gözü ile görmek lazım.

Şunu anlamanız lazım.. Bütün dünya yanıyor. Geçen sene Avustralya boydan boya yandı, Sibirya'da yangın görülüyor. keza ABD son senelerde afet düzeyinde yanıyor, nerede ise paçayı kurtaran yok ama ABD lazerle yakıyor (hem kendini hem de müttefiklerini...) diye komple teorisi dönüyor. Mantık bunun neresinde?

Bu kafa ile zaten yangınların bitmesini beklememek lazım.%80 civarı insan kaynaklı olan orman yangınlarına tedbir almayıp ABD lazerle yakıyor dersek işimiş iş.. Ormanda ateş yakıp adam gibi söndürmeden ayrılan, cam şişeleri parçalayan yada parçalamadan atan, sigara izmaritini arabanın camından fırlatıp ormana sallayan, anız yakacağım diye memleketi kül eden, ekip biçeceğim diye orman arazisini yakıp tarım yapmaya çalışan, otel konduracağım diye hem ormanı hem de denizi katleden, binlerce insan ortada yok çünkü ABD lazerle yakıyor....

Bence yine siz siz olun o kozalakları yakmayın....

https://www.globalforestwatch.org/d...ZERhdGUiOiIyMDIyLTA2LTIwIn19XX0=&showMap=true
1656158323105.png

abd lazer ile yakıyor demek yanlış olur. böyle bir şey yaparlarsa bu savaş nedenidir. kendilerini kundakçı devlet konumuna sokarlar.
onun yerine bir zibidi kundakçıya yaptırmak işlerine gelir.
evet hemen her yerde yangın çıkarılıyor. Fakat çinde çıkaramıyorlar.
görüldüğü gibi yıllardır çinde yangınlar normal seyrediyor.

Yani diyorsunuz ki "ortalamanın üstünde" bir yangın istatistiği varsa nedeni ABD'dir (Starlink uydu şirketinin özel olması bir şey ifade etmez. O işler öyle yürümüyor. Uzaya atacağınız uydu yükünden tutunda uyduların ömrü yörüngeleri işlevleri v.s hepsi devletlere bildirilir. Hatta izne tabidir çoğu şey) Başka hiç bir etken olamaz...

İlginç bir argüman Adamlar dünyadaki müttefiklerinin hemen hemen hepsini yakıyor ama Çin'den korkuyor.. niye? hani tespit edilemezdi bunlar? göz görmezdi? Bu mantıkla Avustralya ABD'ye savaş açsa yeri o zaman, geçen sene tarihinin en büyük yangınını yaşadı koca kıta...

Artık iyice mantık sınırından çıkıyoruz. ortada bir tane delil yok uydudan orman yangını konuşuyoruz.

Bence,bizdekilerin çoğunluğu ( kundakçı -
sı bulunanlar ! ) ,biz ailene bakarız,şu pa -
rayı al,bize biraz yer aç ! yangınları.3-5 pa-
lavra,3 -5 yıl bekle ! işte size 5 * tesis ! Ha -
yırlı olsuna bekleriz.Vatandaş olarak,be -
nim düşüncem böyle.Bu fantazi ! ,benim
aklıma daha çok yatıyor.

Son düzenleme:
Yani diyorsunuz ki "ortalamanın üstünde" bir yangın istatistiği varsa nedeni ABD'dir (Starlink uydu şirketinin özel olması bir şey ifade etmez. O işler öyle yürümüyor. Uzaya atacağınız uydu yükünden tutunda uyduların ömrü yörüngeleri işlevleri v.s hepsi devletlere bildirilir. Hatta izne tabidir çoğu şey) Başka hiç bir etken olamaz...
istatistik ilminden bahsetmiştim ve delillerden.
starlink 2021 de aktif oldu. yangınlar 2021 de başladı.
yangınlardaki artış %755.
ayrıca yüklediğim videolar.
daha ne olmasını bekliyorsun. zibidinin "eyyoo ben yaktım." demesinini.
anlayana sivri sinek saz.
tespit edilemez demedim. gözle görülmeyen dalga boyundaki lazerden bahsettim.
bir mesajın olsada içinde çarpıtma sulandırma olmayan.
desemki bu adam iyi niyetli.
Artık iyice mantık sınırından çıkıyoruz. ortada bir tane delil yok uydudan orman yangını konuşuyoruz.
mantık sırından çıkan sensin.
bir fıkra geldi aklıma.
"
Bir gün Temel kahvede oturuyormuş. Dursun aceleyle kahveye gelmiş ve Temele şöyle demiş:
-“Temel, senin inekler sigara içeyru mu?”
-“Hayır daa!...” demiş Temel.
Dursun:
-“O zaman senin ahır yanâyi…”
Kaynak: İnek fıkraları ve 'Gülsüm inek olayı' - Raif ÖZTÜRK"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,832
Kullanıcılar
452,656
Son üye
kontrolkalemi355

Yeni konular

Geri