Bu Timer Kafayı Yedirdi Bana

Haklı olabilirsin walla ama olamyınca kafa 1500 oluyo.LCD kullanmadı.16F84 tü galiba helen uğraşıyoda.pic onda.Ama bu iş için en uygunu nedr.4 satır kullanmak daha ideal olmaz mı 9999 dan geri saydıra bilirim en azından. Bana gerekli olan ne nerden başlarım.
 
16f84 tü galiba pic onda uğraşıyo.HAlen.4 lü display işimi görür sanırım.kafanda netleşti demi tam olarak ne yapmak istediğim.tetik geliyo röle üzerinden 220 volt enerji cihazı çalıştırıyo. müzik çalmaya başlıyo aynı zmanda zamanlayıcı 0 yada 1,2,3 kaça ayarlandıysa geriye doğru sayıyo süre bitince kesiyo.sonra tekrar para atılınca aynı işlevi yapıyo.Elimde 12 volt röle ULN2003 bol miktarda direnç.mecruburende uygun bir mcu alıcam .kendini içinde osilatörü olan mcu daha çok işime yarar sanırım 16f serisinden hangisi olabilir.Şİmdi nerden başlamak gerek devreyi nasıl kurarım.
 
Neyse, fazla teferruata gerek yok. Madem pic arkadaşında o zaman 628, bir de 2x16 LCD kullanalım. Sen yönetici olarak sistemin çalışma süresini 3 buton yardımıyla girip onaylarsın. Bundan sonraki işlem diğer kullanıcılara yönelik olur. Lütfen para atınız gibi şeyler yazar. Parayı atınca sistem çalışır ve senin girdiğin süreyi LCD ekranda saymaya başlar. Süre dolunca pic çıkışı 0 a çeker. "Süre doldu, lütfen para atınız " yazısı tekrar çıkar.
Böyle birşey uygunsa ben yazayım. Ekleyeceğin veya düzelteceğin birşeyler varsa bildir.
 
evet tam anlatmak istediğim böyle birşey.Programı devreye nasıl uyarlarım devremi değiştirmek gerekirse oynama yapacak kadar bilgim yok.acemiyim daha :)
 
Tamam, ben yardımcı olurum. Şimdi birşeyler karalıyorum. Bittiğinde haber veririm.
 
Yazılımı ve simülasyonu yaptım. Biraz da görsellik kattım:D Elektrik kesilmelerine karşı en son girdiğin süre hafızada saklı kalıyor. Neyse. Önce saat giriyorsun. Onaya bastığında dakika ve sonra saniyeyi giriyorsun. Onaya bastığında olay senden çıkıyor. Kullanıcı para atınca röleyi açıyor ve senin ayarladığın süre saymaya başlıyor. Bitince tekrar para istiyor. Böyle birşey yaptım. Devrenin hexi ve isi dosyası altta. Ben 7.6 kullanıyorum. Eğer düşük versiyon kullanıyorsan her ihtimale karşı section dosyasını da ekledim. Umarım işini görür.
 
Bu arada devrede 3 adet buton koy. Bunlar artırma, azaltma ve onay butonları. Switch yazan buton ise senin para atılan yerdeki switch olacak. NO ve COM uçlarına bağlayabilirsin.
 
üstad onlarda biliyor bu iş onsuz olmaz:D

emeğine sağlık..
 
dostum sağolasın daha yenı bakıyorum nette sıkıntı yaşadım şimdi indirip bakıyorum ellerine sağlık
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,287
Mesajlar
924,999
Kullanıcılar
451,718
Son üye
faikc

Yeni konular

Geri
Üst