bu trafo neden yanmaz


Sn tossun 2008 ;

ister herfazın akımlarını gerilimleriyle çarpıp toplam görünür gücü bulursunuz yada 1 fazın gerilimi ile 3 fazın toplam akımı çarparsınız yine toplam görünür gücü bulursunuz tabiki uygulamada verdiğiniz exel dosyasındaki gibi akımların da gerilimlerinde ortalamasını alıp hesap yapmak daha sağlıklı olur ortalama görünür güç demişsiniz buna itirazım yok gerilimlerin ve akımların ortalamasını alıp çarptığımızda ortalama görünür gücümüzü elde ederiz söylemek istediğim şu bazı arkadaşlarımız 1.73.U.I formülüne göre dengesiz yükleri hesaplıyor yanlış olan bu
birde 2-3 katı yanlış sonuç çıkar derken ortalama görünür güç ile toplam görünür güç arasında 2-3 katı fark olur demedim sadece şunu dedim özetle 1.73.U.I'ya göre yaptığınız hesapla tekfaz üzerinden yaptığınız hesap sonucu arasında 2-3 katı fark olur dedim belki cümleyi iyi kuramamış ve özetleyememiş olabilirim zaten yukarıdaki mesajda sayın ; genç arkadaş konuyu özetlemiş
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yeterince aydınlandık, artık konuya dönelim, emniyet katsayısı gibi bişey vardı hatırlayan vardır, trafolar için de geçerli mi?
 
Yeterince aydınlandık, artık konuya dönelim, emniyet katsayısı gibi bişey vardı hatırlayan vardır, trafolar için de geçerli mi?

Zaten konunun tam içindeyiz. Eğer tüm mesajları okursanız bir emniyet katsayısından bahsedildiğinide fark edeceksiniz.
 
arkadaşım senin dediğin trafo 50 kva olmasın onunda max amperi 80 a dir 120 amper çekmez uzun süreli öyle devam edersen o trafo yanar
 
değiştirilmesi için gerekenleri söyledik ama hala değiştirilmedi

50 KVA'lık dengesiz yüklü başka bir trafoya şahit oldum trafo köylüler tarafından rasgele bağlanmıştı
fazlerı ölçük R=10 S=6 T= 200 amper çekiyordu tabi sürekli olarakda termik şalter düşüyordu hatta termik şalterin düşmemesi için altına uzun bir sopa koymuşlardı trafo can çekişiyordu
 
sigorta yerine kalın kesitli tel bağlarsan muradına erersin.
 
arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam aşırı amper etiketin 1.2 katı olması lazım. birde trafonun soğutulma faktörüde önemli. yani nekadar iyi soğutursan okadar gücü artar gibi birşey. tabiii soğutmada bir yere kadarrr güç arttırır. çalıştığım sistemde 25mva güç trafosu mevcut. çıkış çift primer 12.5+125.5.... soğutma fanları devrede iken değeri bu. fakat fanlar devre dışı edildiğinde bu değer 8+8 oluyor etiket değerinde.
 

Açıkcası verdiğiniz trafo gücünü belirten büyüklük haricinde verdiğiniz diğer büyüklüklerin neyi ifade ettiğini anlayamadım. Biraz daha açıklayıcı olabilirmisiniz lütfen.
 
trafolar ve yüksek gerilim hakkında ne kadar hesap formul bilgi döküman varsa hepsine şiddetle ihtiyacım var trafo bakımına kadar ne aklınıza geliyorsa şimdiden teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…