buhar kazanı scada ve otomasyonu?

aliplc

Üye
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
356
Puanları
1
Yaş
53
daha önceden buhar kazanı otomasyonu yapmış olan arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorum. yapılacak bir buhar kazanı için yazılım ve uygulama için teklif hazırlamam gerekiyor.

çalışma şekli, kullanılan sensörler, prosesler nedir,....

kapasite 10.000 kcalori\saat, sistem kömür ile çalışacak ve otomatik olacaktır.

şimdiden yardımcı olacak.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Brülörlü istersen sistemin tamamına hakimim fakat kömürlü sistemlerle pek içli dışlı olmadım.
 
sn macix, önemli olan sistemde ölçümleri, kontrolu nasıl yapmam gerekiyor. kullanılacak proses elemanlarında neler kullanılır, emniyet sistemleri,çalışma sistemi nasıl yapılır.kazan yaklaşık 3 katlı bina büyüklüğünde. bu konuda acil olarak yardımcı olabilirseniz sevinirim.

hayırlı çalışmalar diliyorum.
 
sayın aliplc buhar kazanı otomasyonu ile biraz bilgi verirmisiniz son zamanlarda cok duydugum bi konu ama hic bi fikrim yok merak ettim dogrusu..
 
buhar kazanının hangi amaçla kullanılacağı önemlidir. kullanım tarzına göre kontrolü de değişiklik gösterir. örneğin besleme suyu pompası iki seviye arası start-stop şeklinde çalışabileceği gibi sürekli besleme de olabilir, kazan suyunun sertlik ölçme sistemleri ve daha bir çok ayrıntısı var. ancak en temelde basınç ve su seviye kontrolleri önemlidir. min ve max basınçlar ile limit basınç değerlerini, su seviyesi için normal min-max çalışma seviyeleri yanında tehlikeli alçak ve yüksek seviyelerini kontrol altında tutabilmek gerekir. ayrıca besleme pompalarının yedekli olması ve devredeki pompanın arıza yapması durumunda yedek pompanın otomatik olarak devreye girebilmesi gerekir. bunun gibi bir çok sistemi kontrol edebilmen gerekir.
 
ne tur kömür kazanı akışkan yataklımı yoksa ızgaralımı daha fazla bılgı verırsen yardımcı olabılır ben tum bunların otomasyonunu yaptın baştan sona kadar ne olduğunu solersen yardımcı olurum?
 
arkadaşlar öncelikle teşekkür ediyorum ilginizden dolayı. tam olarak konuya hakim olmadığım için cevaplıyamıyorum, istediğiniz cevapları firma ile görüştükten sonra ayrıntılı olarak yazacağım. en kısa zamanda sistem özelliklerini bildiririm.

tekrar teşekkür eder, hayırlı çalışmalar dilerim.
 
Duydugum kadarıyla buhar kazanı otomastoynunu Türkiyede sınırlı kişiler yapıyomuş peki bu dogrumu ??
 
Evet doğrudur? Ama bu işi ilk yapan için çok zorolur buhar kazanı otomasyonu yapa bılmek ıcın buhar kazanı otomasyonunu bılmek gerekır aksı halde ustesınden gelmek cok zordur...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,867
Mesajlar
921,138
Kullanıcılar
450,985
Son üye
berkoooo

Yeni konular

Geri
Üst