Buzdolabını akıllı prizle kontrol etme

bak evlat dediğim gibi ben ne mühendis ne de yazılımcıyım. sadece tamirciyim sorunu mantıklı makul sorduğun zaman burada sana cevap verebilecek yetkin kişiler var, işinin ehli ve usta. timer dediğimiz zımbırtıyı ben de kullanmayı biliyorum ve sen portakalda vitaminken kullanıyordum 25-30 yıl filan önce. amma ve lakin şimdi günümüzde bunu akıllı ev projelerinde nerede nasıl kullanılır hiç bilmiyorum. buzdolabı-çamaşır ve kurutma makinesi- şofben- fırın gibi beyaz eşyalarda kullanmak mümkün görünmüyor, indirimli saatler hesaplanabilir ve çalışma sürelerince açık olacak şekilde düzenlenebilir. şimdi başka bir pencereden bakalım timeri nerde kullanıyoruz diye sulama sistemleri ve yapay iklimlerdirme de(gün ışığı olayı) bir evde timere nerede kullanabiliriz? nerdeyse hiç bir yerde, evimde akvaryum ve bitki seram yok ise. (bu arada bitki serasını ne için kullanıldığını anlatmama gerek yok, iyi niyet-kötü niyet) sana bilgim dahilinde destek olmayı isterim ama timer ile evde hangi aleti çalıştırıp ta tasarruf sağlayacaksın sen ilk önce ona karar ver. ben değil ama bu forumdaki yetki ve usta kişiler sana doğru cevabı verecektirler. doğru şekilde sorduğun soruya doğru kişiler cevap verir. benim gibi düz mantık giden tamirciler değil.(mantıklı makul düşünen olur ile olmazı ayırt edenler) sağlıcakla kal kendini ifade ederken lütfen açık ve sade ol herkes seni anlayabilsin. bizler burada müneccim değiliz, senin kafandakiler okuyalım
doğru diyorsun amca bende proje elimden gider diye vatanıma ve kendime bu alanda faydalı şeyi ilk ben yapmak istiyorum ondan dolayı tam açıklayamıyom zaten hocalar kontrol edecek. amca benim için işini iyi yapan herkes değerlidir . bilen insan direk cevap verir diye düşünüyom amaç kullanıcı tassarufu değil zaten yinede sağol zaman harcadığın için Allah razı olsun.

Buzdolabını akıllı prizle 20dk duracak 7.5dk çalışacak şekilde çalıştırmak ürünün bozulmasına sebep olur mu? Veyahut zararsız çalıştırma durdurma mümkün olabilir mi?
Merhabalar buzdolabı senin istediğin zamanda çalışması onun mantığına ters gelir.Sizin istediği zaman çalış dersen oda görevimi yapmıyorum der. Sizi yarı yolda bırakır. Mantıklı çalışmalar yap kardeş.Kolay gelsin

elektronik kart ve termostatı devre dışı bırakıp yaklaşık %70 tasaruf yapma gibi bir düşünce olmuş olabilir.bu durumda yeni bir buzdolabı demiyorum sogutucu planlanması gerekir.

2 dk bakmanızı öneririm.
https://www.gunes.com/teknoloji/bil...ktan-sicaga-dogru-gecirmeyi-basardilar-974878

benim buzdolabım yaz olunca dolab içindeki yiyecekleri kırmızı ünlem işareti vererek bozuyordu.ben ne yaptım kondenser üzerine 220 volt ile çalışan aliminyum kasalı bir fanı diger fana paralel bagladım dolab arızayı unuttu.
ben peltier i kondenserin çok ısınması nı baz alarak elektrik üretmek yada mini sogutucu yapmak üzerede kullanabilirim.
hidrojen jenaratörü yaptıgımız zamanda bize deli diyenler çıkmıştı.
yıllar önce elektrikler florasan lambaları yakamayacak kadar düşerdi . ben startere paralel olarak basma buton baglayıp onuda anahtara monte etmiştim kimse florasan kullanamaz iken ben onu kullanıyordum.

son söz olarak şunu söylüyorum. biz maymun degiliz. ögrenilmiş çaresizlik ten sıyrılmamız gerekir.

denemeden yanılmadan kaybetmekten korkmadan. devamlı olarak araştırmacı olmalıyız.

benim bu kadar kendimi geliştirmiş olmam bir tek oyuncaklarımı kendimin yapmış olmama baglıyorum.

size komik bir anımı anlatarak yazımı bitireyim.
torunumu biz büyütüyorduk ona bütün aletleri hatta matkapları dahi kullandırıyordum tabi ben tutuyordum.

babası son model uzaktan kumadalı oyuncaklar alırdı ama o bizim yaptıgımız tahtadan kamyonlarla oynamayı tercih ederdi

çivi çakarken elime vurdum ve has.... gibi bir küfür savurdum .
biraz sonra o zamanlar 3 yaşlarında olan torunum hep beni taklit etmeye alıştıgı için çekici eline aldı bir elinde çivi var ve yavaşça eline vurdu ve arkasından has...... diye bir küfür çekti . o küfür o kadarmı güzel söylenirmiş. şimdi artık büyüdü küfür etmiyor.

elektronik kart ve termostatı devre dışı bırakıp yaklaşık %70 tasaruf yapma gibi bir düşünce olmuş olabilir.bu durumda yeni bir buzdolabı demiyorum sogutucu planlanması gerekir.

2 dk bakmanızı öneririm.
https://www.gunes.com/teknoloji/bil...ktan-sicaga-dogru-gecirmeyi-basardilar-974878

benim buzdolabım yaz olunca dolab içindeki yiyecekleri kırmızı ünlem işareti vererek bozuyordu.ben ne yaptım kondenser üzerine 220 volt ile çalışan aliminyum kasalı bir fanı diger fana paralel bagladım dolab arızayı unuttu.
ben peltier i kondenserin çok ısınması nı baz alarak elektrik üretmek yada mini sogutucu yapmak üzerede kullanabilirim.
hidrojen jenaratörü yaptıgımız zamanda bize deli diyenler çıkmıştı.
yıllar önce elektrikler florasan lambaları yakamayacak kadar düşerdi . ben startere paralel olarak basma buton baglayıp onuda anahtara monte etmiştim kimse florasan kullanamaz iken ben onu kullanıyordum.

son söz olarak şunu söylüyorum. biz maymun degiliz. ögrenilmiş çaresizlik ten sıyrılmamız gerekir.

denemeden yanılmadan kaybetmekten korkmadan. devamlı olarak araştırmacı olmalıyız.

benim bu kadar kendimi geliştirmiş olmam bir tek oyuncaklarımı kendimin yapmış olmama baglıyorum.

size komik bir anımı anlatarak yazımı bitireyim.
torunumu biz büyütüyorduk ona bütün aletleri hatta matkapları dahi kullandırıyordum tabi ben tutuyordum.

babası son model uzaktan kumadalı oyuncaklar alırdı ama o bizim yaptıgımız tahtadan kamyonlarla oynamayı tercih ederdi

çivi çakarken elime vurdum ve has.... gibi bir küfür savurdum .
biraz sonra o zamanlar 3 yaşlarında olan torunum hep beni taklit etmeye alıştıgı için çekici eline aldı bir elinde çivi var ve yavaşça eline vurdu ve arkasından has...... diye bir küfür çekti . o küfür o kadarmı güzel söylenirmiş. şimdi artık büyüdü küfür etmiyor.
Teşşekürler amca yeni ,farklı bir bakış açısı kazandırdın bana su ile çalışan kombi Türkiye'de icat edildiğinde de insanlar inanmamışlardı icat eden lisans mezunu da değildi sadece düşünme ,inancın ve çalışmanın önemli olduğuna inanıyorum.

Bazi düşünce ve fikirlerinde olur bir dayanagi olmali. Mantikli olmali.

Bir buzdolabinin enerjisini saat basi kesip vermenin hicbir mantigi yok. Içeride oluşacak sicaklik dalgalanmasinin ( buzdolabi sogutma devresi durdugu icin ) gidalar icin ne etki edecek? Dusundunuz mu? Durduktan sonra tekrar calistiginda isinan sistemi tekrar soğutmak icin dqhq fazla calisma ihtiyaci doğacak. Bu enerji sarfiyatını arttıracak.

Bilinen markalar birak sogutma devresinin enerji kesip vermeyi artik kompresorun durmasını istemiyor. Yani termostat bile yapmiyor. Her dur kalk kompresor icin stres olusturuyor. Bu nedenle ve dolap icindeki sicakligin daha sabit stabil olmasi icin frekans sürücüsü kullaniyor. Bu enerji tasarrufuda sagliyor. Sıcaklığı yakalayan dolap frekansı dusurerek cekilen akimda dusuyor. Kompresoru durdurmuyor. Dur kalk streside olmuyor.

Biz hala saatte bir cihazin enerjisini kesmeyi dusunuyoruz.

Son düzenleme:
Amaçlanan nedir, enerji tasarrufu mu anlamadan konuşmak isabetli olmaz. İlk mesaja bakınca öyle anlaşılıyor. Belki buzdolabı örnek verilmiştir. Aç kapa işleri mekanik veya dijital prizlerle ayarlanabilir.

Yok, konu yazıldığı gibi buzdolabının çalışmasını kontrol altında tutarak tasarruf ise mantıksız bir soru olmuş. Bu bir su pompası değil ki şu kadar çalışsın şu kadar dursun diye ayarlayalım. Kaldı ki orada da su ihtiyacına göre çalışacak seviye kontrol, şamandıra flatör gibi bir şeye ihtiyaç vardır. Buzdolabı için de iç ısının korunmasına yönelik termostat çalışmayı kontrol eder. Dışarıdan müdahale etmeniz gerekmez. Özetle buzdolabının çalışmasında enerjiden tasarruf için buzdolabının konulduğu konumun serin, havadar olması ve gerekiyorsa dış yüzeylerinin ısı kaybını azaltmak amaçlı bir kat daha mesela 5 cm strofor ile kaplanması ve kapısının açılıp kapanmasının daha kontrollü olması gerekmektedir.

Forum istatistikleri

Konular
130,348
Kullanıcılar
453,650
Son üye
Oğuzhan ayarr

Yeni konular

Geri