elektronik kart ve termostatı devre dışı bırakıp yaklaşık %70 tasaruf yapma gibi bir düşünce olmuş olabilir.bu durumda yeni bir buzdolabı demiyorum sogutucu planlanması gerekir.
2 dk bakmanızı öneririm.
https://www.gunes.com/teknoloji/bil...ktan-sicaga-dogru-gecirmeyi-basardilar-974878
benim buzdolabım yaz olunca dolab içindeki yiyecekleri kırmızı ünlem işareti vererek bozuyordu.ben ne yaptım kondenser üzerine 220 volt ile çalışan aliminyum kasalı bir fanı diger fana paralel bagladım dolab arızayı unuttu.
ben peltier i kondenserin çok ısınması nı baz alarak elektrik üretmek yada mini sogutucu yapmak üzerede kullanabilirim.
hidrojen jenaratörü yaptıgımız zamanda bize deli diyenler çıkmıştı.
yıllar önce elektrikler florasan lambaları yakamayacak kadar düşerdi . ben startere paralel olarak basma buton baglayıp onuda anahtara monte etmiştim kimse florasan kullanamaz iken ben onu kullanıyordum.
son söz olarak şunu söylüyorum. biz maymun degiliz. ögrenilmiş çaresizlik ten sıyrılmamız gerekir.
denemeden yanılmadan kaybetmekten korkmadan. devamlı olarak araştırmacı olmalıyız.
benim bu kadar kendimi geliştirmiş olmam bir tek oyuncaklarımı kendimin yapmış olmama baglıyorum.
size komik bir anımı anlatarak yazımı bitireyim.
torunumu biz büyütüyorduk ona bütün aletleri hatta matkapları dahi kullandırıyordum tabi ben tutuyordum.
babası son model uzaktan kumadalı oyuncaklar alırdı ama o bizim yaptıgımız tahtadan kamyonlarla oynamayı tercih ederdi
çivi çakarken elime vurdum ve has.... gibi bir küfür savurdum .
biraz sonra o zamanlar 3 yaşlarında olan torunum hep beni taklit etmeye alıştıgı için çekici eline aldı bir elinde çivi var ve yavaşça eline vurdu ve arkasından has...... diye bir küfür çekti . o küfür o kadarmı güzel söylenirmiş. şimdi artık büyüdü küfür etmiyor.