C# ın plc ye etkisi

Merhaba arkadaşlar
C , c++ , c# , jawa gibi programlama dillerinin plc ye etkisi nedir?olmazsa olmazlardan mı?

Bazı plc'lerin satır aralarında c konutları yazıldığını görmüştüm. Hiç alıcı gözüyle bakmamıştım o zamanlar. Olmazsa olmaz değilidir, nasıl yapıldığını biliyorsan 1-0 öndesin :)

PLC için olmazsa olmaz değildir. Sırf PLC için dil öğrenmek gereksiz gibi geliyor. Zaten scada sistemleri sayesinde bilgisayardan kontrol yapılabiliyor.

** TT ile mobilde **

Scada yerine kendi tasarladığın yazılım ile haberleşme sağlayacaksan, orası ayrı tabi. Örneğin online takip sistemi gibi bir web sayfası üzerinden bir cihazın çalışmasını izlemek için php ya da asp.net dillerini öğrenebilirsin. Ya da benim bir tane kontrol panom var ben bu panonun çalışmasını bilgisayardan kontrol etmek istiyorum ancak bir cihazı izlemek için scadaya o kadar para vermek istemiyorum diyorsanız o dilleri öğrenebilirsiniz. Diller haberleştiğiniz platforma göre değişir tabi.

C# : Windows, Windows Phone
Objective-c : MacOS, IOS
Java : Linux, Windows, MacOS, Android
C : Linux, Windows, MacOS, Mikrodenetleyici
C++ : Linux, Windows, MacOS
PHP : (WEB) Linux Server, Windows Server
ASP.NET : (WEB) Windows Server

Kaptan kardeş çok teşekkür ederim dediğin php ve asp.net zor mudur bunları öğrenmek? Şimdi anladım ne işe yaradığını

Programlama dillerinden birini öğrenince diğerlerini öğrenmek çok kolay oluyor zaten. PHP öğrenmek kolaydır türkçe kaynak bol. Takıldığınız yerlerde forumlardan yardım alabilirsiniz. İlk başta zor gelebilir ancak zamanla kavrarsınız. Tabi arayüz tasarımı için HTML gerekir. ASP.NET hiç kullanmadım. Ancak PHP ile benzer.

** TT ile mobilde **

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri