C diliyle program,yardım

JaponDuru

Üye
Katılım
12 May 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
35
C# ya da C++ kullanarak bir program yazmam gerekiyor.Fakat uzun süredir uzak olduum için altından kalkamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Konusu;5 ayrı fıskiye motoru olucak,5 ayrı zamanda sulamaya başlayıp 5 ayrı zamanda kapanıcaklar.Ve bunların alarm zamanını gösteren lcd ekran olucak.

Söyleyeceğiniz herşey benim için önemli.Algoritmasını bile söyleseniz olur.:(
 
arayüz olarak ne kullanacaksın, paralel port, seri port, usb port, oyun port ... gibi.
biraz daha ayrıntı vermeniz gerekir. bir de bu ne zaman çalışacak. kullanıcı çalışma ve durma zamanı girecek mi. ??? alarm zamanı demişsiniz neyin alarm zamanı. fiskiye çalışma alarm zamanı mı yoksa durma alarm zamanı mı
 
Bunun için paralel port kullanabilirsiniz. Elinizde hangi IDE var? Derleyici yani?
 
Rs232 ile olucak.Kullanıcı tarafından deiştirilebilicek zamanlar.Alarm zamanı deil ya zamanı olucaktı o =) Kafam baya doluda kusuruma bakma =)

Bi peyzaj şirketinin fıskiye düzeni için olucak bu program.
 
Fluke..Sorunu anlayamadım. Tek bildiim IDE,IDE çıkışlarıdır benim =) Derleyici derkende kullandığım programdan bahsediyorsun sanırım?
 
Integrated Development Environment

Yani tümleşik yazılım geliştirme ortamı. Kullandığın editörden bahsediyorum. Visual Basic 6.0 Visual Studio 2008, Delphi gibi...
 
Henüz bilmiyorum desem =) Daha algoritması bile yok. Sadece benden istenileni biliyorum.Visual studio ve delphi biliyorum.Ama bi senedir elimi sürmedim bilgisayarla alakalı herhangi birşeye.
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum...938-vbulletin-adc-devre-yardim.html#post93270


Burada seri port ile yapılmış örnekler var.


Sisteminde çok fazla timer kullanmak zorunda kalacaksın. Zayıf bir bilgisayarda programı çalıştıracaksan Multihreading kullanmanı tavsiye ederim. Bunun için Visual Studio'da BackgroundWorker komponentini kullanabilirsin. Yaptığım projelerden biliyorum Form modülünde çokca timer kullanmak programın gerektiği gibi yanıt vermemesine neden olabiliyor.

Algoritma konusu ise oldukça basit. Timer'ları istediğin şartlara göre aktif ya da deaktif edeceksin. Timer_Tick içerisine de istediğin komutları PIC denetleyicisine göndereceksin.
 
Teşekkür ederim Fluke..Şu anda işteyim ama akşam kafa yorucam baya.Takıdığım yer olursa burdan sorabilir miyim sana?
 
Mrb paralel pot uygulamaları yapmak istiyorum notebook tan usb-paralel port converter kullanarak yapabilirmiyim?Masaüstü ile notebook arasında bi fark olurmu?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,173
Mesajlar
923,920
Kullanıcılar
451,525
Son üye
ituran20

Yeni konular

Geri
Üst