c ile c# arasında ne fark war?

Farktan önce C yi öğrenmeniz gerekir. C yi öğrenince arasındaki farkı da görürseniz Öğrenmektem kastım printf"hello world" değil tabikide
 
C orta düzey, C# ise üst düzey bir programlama dilidir. Yani C ile makineyle daha doğrudan ilişki kurarsınız, C# ile makineyle dolaylı yoldan ilişki kurarsınız. C makine diline yakındır, C# insan diline yakındır.
C'de bir çok şeyi kendiniz yapmanız gerekir, C# size hazır blok kodlar sunar.

C ile C# 'ın en büyük farkı ise şu: C'de yazdığınız kodlar doğrudan makinenin anlayabileceği kodlara dönüştürülür. C#'ta ise bir ara koda dönüştürülür. (CLR dili) Bu yüzden C# tıpkı Java'da olduğu gibi bir sanal makineye ihtiyaç duyar. Çünkü C# ile oluşturduğumuz kodlar doğrudan makine tarafından anlaşılamaz, bu CLR dili tekrar derlenir ve makine koduna dönüştürülür. Bunun için .Net Framework kurulu olması gerekir C# ile yazılan programın çalışabilmesi için.
İşte burada şunu söylemek gerekir. C veya C++ ile yazılan bir kod, C# ile yazılan koddan işin uzunluğuna göre bazen 2 kat bazen 10 kat bazen de 20 kat daha hızlı çalışır.

C veya C++ doğrudan makinenin anlayabileceği kodlar ürettiği için mikroişlemci/mikrodenetleyici (Pic, Avr vs.) programlayabilmek için yeterlidir. Ama C# bir sanal makineye ihtiyaç duyduğu için, bu alanda C ile yarışamaz bile.
 
c ve c# arasında dağlar kadar fark vardır.
Öncelikle en önemli iki fark;
Nesne tabanlı olması ve görsel olması.
C deki kullanabileceğiniz kütüphane gerçekten küçüktür yani bir bakıma C artık çağdışı kaldı.
C# ile ise internet tabanlı programcılık gelişti. Programları internet üzerinden çalıştırmak daha kolay ve kütüphaneler sayesinde uğraşmanıza gerek kalmadan kodu çıkartabilirsiniz. Mesela çok basit bir örnek veriyim . Kendiniz bir uzak masaüstü kontrol programı yapmak yerine .NET paketinin içinde olan kütüphaneler sayesinde Windows'un uzak masaüstü aracını kendinize göre düzenleyip kullanabilirsiniz. Bir bakıma işlerin kolaylaştırılması.


YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ / Bilgisayar Programcılığı
 
ancak c# ile pic programlayamassın..sadece windows araçları programlarsın..eğer bir dil öreniceksen önce ne istediğine karar ver. Eğer pic prpgramlayacaksan Assembly derim.. :D zor olabilir ama örenince daha kompleks progrmlama yapabilirsin.. c ile de pic programlanır ancak makine diline en yakını assembly dir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,758
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst