007combatant
Üye
Selamün aleyküm. Arkadaşlar 2007 kangoo aracım var. Aracıma sentinel marka cam kaldırma modülü montajı yapıyorum. Şöyle bir problemle karşılaştım. Kablo bağlantılarını tamamladım. test ederken ilk olarak kaldırması gereken sağ camı kaldırmıyor. Sağ cam sırası geçince (10 sn sonra) sol camı kaldırıyor. Sebebi sağ camda + güç olmaması. Malum renault araçlarda sol cam + yük ile sağ cam - yük ile çalışıyor. Ama kontağı açmadan ne sağ cama ne sol cama + yük gitmiyor. Ben bunu baştan hesaba katmadım. Şimdi bu sorunu röle ile halletmeyi düşünüyorum. Onu da şu şekilde: modül sağ camı kaldırma sırasında sağ cama - yük gönderiyor. rölenin açma bacaklarının birine sabit + diğerine bu - yükü bağlayacağım. Böylece sağ cam açılırken röle aktif olacak. Anahtar uçlarının birine sabit+ diğerine de sağ camın alması gereken + ucunu. Böylece röle aktifken sağ cama + yük gidecek. Şimdi ben bu şekilde elimdeki bir röle ile test yaptım ama röleyi bu şekilde bağlayınca modül çalışmıyor sanırım cama bir şey sıkışmış gibi algılama yapıyor. Başka bir forumda bir arkadaşın röle ile sorunu hallettiğini gördüm. Bende o röleden kullanırsam sorun düzelir mi? Ayrıca nasıl bir röle kullanmalıyım? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim?