CCTV sistemindeki sorun ne olabilir.

fuat24

Üye
Katılım
16 Eki 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar;
Şuan mevcut sistemimizde Panasonic kameralar matrix switcher'lar mevcut kameraları değiştiriyoruz fakat yeni takılan kameralarda kayıt cihazındaki görüntüden kesik kesik bir ince çizgi geçmektedir,kameradan gelen cctv kablosunun DVR kayıt cihazlarına giriyorum o anda çizgi yok fakat matrixlere görüntü verdiğimde hem DVR tarafında hemde matrix tarafında çizgi geçmeye başlıyor matrixlerde çıkarınca çizgi kayboluyor.Bununla ilgili yorum ve yardımlarınızı bekleiyorum.
herkese Şimdiden Teşekkürler.


Lütfen konu başlıgı açarken,başlıgı konunun içerigi niteliginde açınız.
Konu başlıgı " CCTV sistemindeki sorun ne olabilir " olarak degiştirildi.



Düzenleyen : Blacktooth
 
Benim aklıma iki şey geliyor.Yeni kameraların video sinyali daha zayıf olabilir.kamera besleme kaynağı gücü yetmiyor olabilir.Kameralardan birini bir parça kablo ile seyyar olarak sisteme bağlayıp beslemesini bağımsız bir adaptör ile yapıp sonuca bakın.Yada çizgi yapan kameralardan birinin mevcut beslemesini çıkarıp,harici seyyar bir kablo ile bağımsız bir adaptörden besleyin çizgiler düzelecek mi bakın.
 
Dostum öncelikle Teşekkürler senin söylemiş olduğunu şimdi denedim ve aynı kesik çizgiler devam etmektedir.Ama paylaşımın için teşekkürler..
 
merhaba arkadsim
iki tane fikirim olacak
birincisi yukaridaki arkadsimin dedigi gibi video sinyali zayif olabilir.hem matrix hemdeDVR beraber calistiginda sorun yapmasini aciklar bu, extern sinyal guclendirici varsa araya koyup deneyebilirsin.
bir diger sebebi dvr ilen matrix ayni saseyemi bagli? sadece tek kamera baglayarak deneme yaptiginda 'da ayni cizgiler gozukuyormu? cizgi sinyal dusuklugu veya coax saselerin birbirine degmesinden olusabiliyor,bir nevi kisadevre olusturuyor.Tavsiyem sadece tek kamera baglayip Matrix ilen DVR baglayarak denemen.
sonuclari merakla bekliyorum.
kolay gelsin.
 
Öncelikle Teşekkürler...
Arkadaşım tek kamera bağladığımda da aynı problem oluyor DVR a kadar görüntü normal matrix e girdiğinde çizgiler çıkıyor matrix den çektiğimizde ise normale dönüyor.
 
arkadasım dvr ile matrixin enerjisini aynı yerden almadıysan faz çakışması yapıyordur.enerjiyi aynı yerden alırsan sorun düzelecek gibi ayrıca cctv sistemler topraklı prizleri sevmez piriz topraklıysa iptal et
 
Kamera sistemlerinde dikkat edilecek konular;

1-) Tüm cihazlar Aynı fazdan beslenecek ( Kamera, Matrix, DVR, Quad, Switch)
2-) Tek noktadan topraklama yapacaksın.( Ya da hiç yapmayacaksın )

Bunlar tamamsa cihazları besleyen fazı değiştir ya da kamera kablolarının geçtiği güzergahta problem olabilir.

Kolay Gelsin
 
mrb kabloların geçtigi güzergahta negibi problemler olabilir açıklarmısın bende aynı sorunla karşıkarşıyayım 12 ac.cctv kullandık. ilgilenirsen sevinirim?...
 
Arkadaşlar teşekkürler;

Ben konuyu hiç bunlara gerek duymadan matrix switcher menüsünden çözdüm,şuan kamera markası veya başka bir sorun yaşanmamaktadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
922,010
Kullanıcılar
451,140
Son üye
03hsyn

Yeni konular

Geri
Üst