cep telefonu sarj suresi

06SCT

Üye
Katılım
15 Kas 2008
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaslar cep telefonumu 5.8V/800mA cikis voltaji veren orjinal sarj cihazi ile evde sarj ettigimde 3 gun sure ile kullanabiliyorum.ayni ozellikli sarj cihazi ile fabrikada cep telefonumu sarj ettigimde sarj 2 gun gidiyor.bunun sebebi nedir.
 
galiba evdeki şarj cihazınızla fabrikadaki şarj cihazı ayrı şarj süresi iki yerde de aynı oluyorsa demekki şarj cihazlarının farklılığından olusan birşey birisi orijinal diğeri değil ondan kaynaklanıyor
 
benim dusuncem fabrika ortamin makinalarin fazla akim cekmesinden dolayi fabrika prizlerinde 220 v var ama akiminda dusukluk oldugunu ve bu nedenle oldugunu dusunuyorum. ornek olarak arabalarda sarj dinamosu yeterli guc uretmezse aku sarjinda sikinti olur.sarj dinamosunda 12 V dc goruruz ama yeterli akimi olusturmaz ise aku sarj olmaz
 
fabrikadaki gerilim 220 V diyorsunuz onun için akımda bir farklılık olmaz.
Bunu anlamanın bir yolu var aynı şarj aletiyle iki yerde de telefonu aynı süreyle şarj edip öyle test edin
 
bu durum bir kac kez basima geldi ve bu durumu baska arkadaslardan da duydum.ama fabrika ortamin da sarj edilen telefonlarin sarji daha az gidiyor.
 
Kardeşim, fabrıka ortamı kapalı alan, belkı alımunyum tavanlar var, verıcı uzak mesafede.Telefonunuz daha fazla enerjı aharcamak sürede kalıyordur. Her iki şarj aletınız orjınalse, prızlere nıye kabahat buluyorsunuzki.
 
arkadaşlar o zaman bu iki şarj makinası belki dış görünüş olarak aynı ama iç özellik olarak farklıdır
voltaj ve amperinin tutması lazım
bide işin içine son zamanlarda çin malları girdi artık bazı cihazları üzerindeki yazılarada güvenilmiyor
çünkü şu an artık dünyanın en kalitelisinide en kötüsünüde çin üretiyor

en güzel yolu evdeki şarj makinasını al evde bağladığın süre kadar fabrikada da bağla o zaman
sorunun cevabını rahatlıkla bulursun
 
Sn.Arkadaşlar,
Cep tefonları,her zaman orjinal şarjaletleriyle şarj edilmeli,üretici firma bataryanın özelliklerine uygun oln ve en verimli şekilde kullanılmasını saglayan şarj aletlerini üretir.
Esas soruya dönecek olursak,hızlı şarj sistemi dedigimiz şarj aletleri,baataryaya normal degerinden daha fazla voltaj uygular ve şarz süresini kısaltır batar şarj olur fakat normal şarja göre daha çabuk deşarj olur.Sanıyorumki sizin sorununuzda bundan dolayı kaynaklanıyor yani çabuk biten batarya yüksek voltajlı şarj aletiyle şarj ediliyor.Bunuda şarj aletinin dışına bakarak degil,ölçü aletiyle anlaya bilirsiniz.
Saygılarımla...
 
Baz istasyonuna göre olan mesafe ve engeller cebin şarjını etkiler fabrika da şehrin göbeğinde değil artı konuşma/mesajlaşma, bekleme süreleri her şarjda farklı.
 
şarj unitelerı arasında 0.5 volt fark verdığı akim farklılık varsa şarj eksık kalabılır bırınde
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,736
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst