cep telefonuyla uzaktaki bir pompayı nasıl kumanda ederiz

Selam,

Cep telefondanalinan cikis voltaji kontaktoru sur(e)mez. Yukarida cizmis oldugum semayi inceleyin.

Yukarida vernis oldugum devrede gormus oldugunuz gibi role var. Bu role sayesinde kontakroru suruyoruz.

Rolenin kapali kontaginin bir ucuna 220v verir diger ucunuda kontaktorun 220bobinine verir notrleride birlestirirseniz istediginizi surebilirsiniz bu devre ile.

Sonuca gelirsek 1.5 v ile 3 v arasindaki bir gelirim ile transistoru devreye sokuyoruz. Transistorun kollektor emiter arasindaki 9 voltluk pil ile role devreye giriyor ve role devreye girincede rolenin cikis kontaklarina neyi surmek istiyorsaniz onu surebilirsiniz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
amerıkayı yenıden keşif etmeye gerek varmı? istanbulda yapan firmalar var ekont , nefer eskişehirde gursu gursuyu bızzat kendım uretıyorum
 
çağrı süzme ayarları felan yapılmalı çünkü Şebeke msjlarında felan kafasına göre pompa çalışabilir ben bu sistemi nokia 5110 un buzzer ından transistor tetikleyerek yapmıştım lisede ama araya nanofaratlık bir kondansatör koymak gerekiyor yoksa ara sıra kendiliğinden tetikleniyor transistör parazit kapıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,821
Mesajlar
920,766
Kullanıcılar
450,909
Son üye
Kuzey27

Yeni konular

Geri
Üst