Chiller Kış Bakımı?

Chillerin giriş ve çıkış vanalarını kapattığımızda farkına varamazsak soğutma kollektöründen gelebilecek sızan su eğer evaporatörün tahliyesini de yanlışlıkla kapatmışlarsa chillerimize zarar verebilecektir. Benim önerim seri VE mantığı devresinde olduğu gibi birkaç emniyet basamağıyla emniyeti artırmak olabilecek su sızıntılarında sistemi dondan korumaktır. Kollektördeki 10-20 ton su boşaltılarak aradaki hava alma vanaları ve tahliye vanaları da açılarak hem sıcak tesisatdan soğuk tesisata su geçişi olup olmadığını göreceğiz hem de suyun yanlışlıkla chillere gelmesini önleyeceğiz tahliye vanalarını açarak da oluşan sızıntıyla gelse bile bunu hemen tespit edebileceğiz mantığıdır.
 
Hocam Adana'da bulunuyorum. Burada donma riski olmuyor. Aklıma takılan ise chiller ile uğraşan bir kaç arkadaştan farklı cevaplar aldım. Birisi içinde korozyon önleyici kimyasallı su ile tekrar çalıştırana kadar bırakmam gerektiğini, diğeri ise hattı tamamen boşaltmam gerekiyor. Her ikisi içinde mantıklı cevap arıyorum sadece.
İçerisinde kimyasal kireç sökücü bırakılan bir bakır boru tesisatı patlar.korozif etki.kesin bilgi. Sisteme Antifiriz veya etilen glikol türevi kimyasallar konularak donma dereceleri -15/-30 C lere çekilebilir..ayrıca bu kimyasallar tesisatta etkili bir temizleyicidir.şayet güç yeterse bu en iyi çözümdür.aksi halde sistemdeki tüm suyu boşaltın.Klima santrali serpsntini dahil.Bazrn bu serpsntinleri ısıtmanın önüne koyarlar.patlar. Kireç Çözücüler tehlikeli kimyasaldır. Sistemi içeriden çökertebilirsiniz.bunun için iyi bir destek almak Lazım.kokay gelsin


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,260
Mesajlar
934,848
Kullanıcılar
453,498
Son üye
Ege232145

Yeni konular

Geri
Üst