benim soğutma sitemindeki kontrol elemanları(TGV,OGV,KILCAL,PROSESTAT,flow switch vb) hakkında ödev hazırlamam lazım bana yardımcı olurmusunuz.
sen öğrenci değilmisin ? öğrenciliğin anlamı mı değişti yoksa .... ne hale gelmişiz....
öğrenciyim ama malum eğitim sistemimizdeki sorunlardan dolayı bu tür şeyleri bizim araştırıp öğrenmemizi istiyorlar derse giren hocalarımız hiç birşey bilmiyorlar aksine biz öğrendiklerimizi hocalara öğretiyoruz.. ben burda bu işle ilgili bilgisahibi olmak için burdayım. öğrenciyim diye herşeyi bilmek zorunda değilim herşeyi sırasıyla öğreniyorum çok şükür şimdide bu işde çalışıyorum. arkadaşlar hepinze verdiniz bilgilerden dolayı teşekkürederim..
electrics selam,
Chiller cihazlarında bir sürü model ve kompresör çeşidi olduğu için, çok farklı çalışma çeşitleri olabiliyor. Birden çok kompresörlü bir sistem ise, chiller'den istenilen su sıcaklığına göre kompresörleri devreye alır. Bir anda tüm kompresörler devreye girmez. Yarı hermetik pistonlu, yarı hermetik vidalı kompresörlerde kapasite kontrolüde vardır. Kompresörler -15 kapasiteden 0 kapasiteye kadar kontrol edilebiliyor.