Chillerlerin Set Ayarları

arkadaşlar bilmek istediğim chilleri nasıl kullanayım ki enerjiyi verimli kullanabileyim. mesela dış hava sıcaklığı 30 dereceyken set değerini kaça çekmeliyim. bunun ideal bir değeri var mıdır? eğer soğutma kulesinden chillere soğuk su taşıyan borulara izolasyon yapsam kayda değer bir tasarruf sağlamış olur muyum? ilginize teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
öncelikle;sistemi hiç çalıştırmazsanız tam bir tasarruf sağlamış olursunuz.

chiller soğutma grupları ;merkezi soğuk su üretim santralleridir.üretilen soğutucu akışkan ,tali santraller aracılığı ile ilgili alanların konfor sıcaklıkları sağlar.
siz tasarruf sağlamak için neden tali santrallerinizden ısı kontrolü sağlamıyorsunuzda,merkezi santrallerinizden sağlama ihtiyacı duyuyorsunuz.
bu şekilde yapacağınız değişikliklerde ; yarar ve ya zarar sağlar demek kesin hüküm taşımaz.merkezi grubun kalkış ve duruşları....... vb. sıralandırılacak bir çok etken verimliliğe etki eder.

Acaba santralleri direct expansion lu bir sistemmi önce bu soruya yanıt aramanız gerekir bu cevabı yazarken...Değil ise zaten soğutmada chiller grubunu çalıştırmadan soğutma yapamazlar. set değerinin değiştirilmesine gelince böyle bir tasarruf yöntemi yoktur.
 
sn.HUNTERgok
bahsi geçen cihaz chiller.direk ekspansion lu sistem ne alaka?
 
dostum chıllerini yazın başlangıcında 12-14 başltırsın temmuz ağustos en sıcak ginlerde 10 derece gibi düşeribilirsin önemli olan chıllerin ürettiği suyu nasıl kullandığın klima santralleri fancoil gibi bunların iyi bir otomasyonu olursa iyi bir bina otomasyonun var ise ve ekipmanın ısı geri kazanımlı klima santrallerin yada hava karışımlı otomasyon kendisi karar verir vanaları ne kadar açaçğına gibi sorduğun soru çok genel sistemin bütününü bilmek ve ona göre konuşmak gerek
 
merkezi noktadan yapman doğru değil. bu iş için bir tane 3 yollu vala alıp sistemi besleyen ana borunun üzerine koyacaksın. ayrıca fark basınç kontrolüde yapman gerekecek. yani ne kadar çok alıcı çalışırsa okadar by-pass vanası açacak. 3 yollu vanada sıcaklığı kontrol edecek. chiller hep aynı sette kalacak. detay istersen konuşuruz.
 
set ayarını değiştirmekle enerji tasarrufu çok yapılmaz set değeri zaten en düşük 6 falandır (antifirizzis se eğer ) zaten senin setin 8 ise cihaz ıstirahat süresini yakalamak için 6 ya kadar suyun sıcaklığını düşürecektir bu seti 6 ile 12 arasında değiştirmektense sen cihazın hattını kontrol edip gerekili izalasyonu yap odalardaki kontrolunu düzenli yapıp ısı kaybını düşür (misal kapı pencere cam v.s ) onun dışında klima santralin varsa çok sıcak olmayan durumlarda taze havayı kullan yani set değeri değiştirip durmaktansa bence sen gerekli önlemleri al (set değeri değiştirmekte cihaz için sıkıntı değildir yeterki setin dışında başka şeyleri kurcalama :)
 
chillerde soğuyan suyu kullanım ekipmanlarında tasarruf yapmak daha emniyetlidir sistem klima ssantrali varsa bypass yerine 3 yollunun devreye alınmasıdaha fazla tasarruf sağlayacaktır sen set değerlerinde değişiklik yaparsan kompresöre daha çok dur kalk yaptırısın buda komresörlerin ilk kalktığında çektiği akımdaki enerji harcayacaktır. çok yollu düşünülecek bir konu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,952
Mesajlar
922,030
Kullanıcılar
451,143
Son üye
Bastonlu dede

Yeni konular

Geri
Üst