chipset ısıtma

spider1071

Üye
bga chipsettin altındaki lehimler tam temas etmiyor bu durumda bga chipseti veya buna benzer devreleri nasıl ısıtmak lazım ? makineleri var ama eski usül ısıtıp bırakmak nasıl oluyor bana sağlam bir elektronikçi açıklarsa sevinirim...

Eski usul ısıtma dersen;saç kurutma makinası en ideal yöntem chipsete yakın tutarak çipin altı el yakacak dereceye kadar gelsin chipe hiç bir halt olmuyor.Ben daha yeni ısıttım.PC nin ekran kartı cihipinin lehimi atmış ve 3-4 ısıtma denemesinden sonra düzeldi.Bakalım ne kadar gidecek bilmiyorum ama pek sağlıklı bir yöntemde değil.Aksi takdirde aşırı ısınan chipi şişirip sikertmekte var.

aynı dert benim notebookta var. ekran kartının chipsetinde ısınmadan dolayı soguk lehim oluştu. arkadaşım özel bir havya ile ısıtarak tekrar çalışmasını sağladı. ama 1 hafta sonra tekrarladı. tekrar aynı işlemi dahh uzun süre ısıtarak yaptı. şimdilik çalışıyor. bunun asıl çözümünün bu chipler için lehim kalıpları olduğunu, chip sökülerek lehimleri temizlenerek bu kalıpla beraber tekrar lehimlendiğini söyledi. ancak bu işlemin zor olduğunu herkesin yapamadığını söyledi. piyasada yaklaşık 300 tl ye yapıldığını söyledi.

Forum istatistikleri

Konular
129,697
Kullanıcılar
452,401
Son üye
begum_ovuc

Yeni konular

Geri