kibrit mi ne gerek var,doğalgaz borusunda direk gerilim var kibrite gerek kalmadan bi ark yaptırsan olay biter kibrit te ziyan olmazTüm İstanbul'un kaderini etkileyecek bir konu belki de bu Aman kardeş kibritle falan yaklaşma
Parkenin altında mantar şilte kullanılırsa statik elektirik önlenmiş ve ses izolasyonuda sağlanmış olur.yerde laminant parke yakınlardada trafo varsa böyle statik Elektrik birikmesi oluyor.
kontrol kalemide gösteriyor.topraklama çözüm olabilir.
Arkadaşların gözünden kaçmış sanırım.
Statik Elektrik, kontrol kaleminin lambasını yakamaz.
Biryerden bir kaçak sözkonusu olduğu kesin.
Ben şunu öneriyorum. Cihazları teker teker bulunduğu yerlerden söküp monte edildikleri yeri kontrol edin. Muhtemelen cihazların temas ettikleri ortak bir noktaya elektrik kaçağı var. Su borusu falan gibi mesela yada nemli bir zemin de olabilir....
durum su binanızda topraklama su boruları ile yapılmış ve toprağa kaçak olduğu için evinizde kullandığınız bütün ekipmanlar da ( burada dış gövdesi metalik olan çamasır bulasık makinası,buzdolabı,fırın) topraklı ve dıs gövdesi metalik olan tüm arac gereclerde kontrol kalemi ile faz görebilirsiniz. fakat dokundugunuzda carpılmazsınız sadece hissedilecek seviyede kalır tabi bu durum binanızın genel topraklama direnci szi vücut direncinizden düsük oldugu durumda gecerlidir ki bu durumda da topraklama sisteminin direncinin yeteri kadar düşük oldugu görülüyor yoksa bu zamana kadar mutlaka ölümcül bir kaza olurdu. Kirchoff kanunlarından biri olan direnci düşük olan koldan daha fazla akım gecer prensibi gereği hayattasınızen kısa zaman da binanızın topraklama bağlantılarını kontrol ettirip gerekli iyileştirmeleri yaptırmanızı tavsiye ederim