Citect - DataGrid activeX control

drajl

Üye
Katılım
14 May 2007
Mesajlar
21
Puanları
1
merhaba arkadaşlar,

2 gündür araştırıyorum netten fakat henüz yararlı bir şeyler bulabilmiş değilim,

SQL'de tuttuğum Olaylarımı(events) citect Scada'daki Datagrid nesnesinde görmek istiyorum.

Citect 7.2
SQL 2008 Express

Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa minnettar olurum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba arkadaşım,
citect te sql verilerini görebilmen için odbc de sql ile bağlantılı user data source oluşturman gerekli ondan sonra citect in kendi içindeki datagrid activex inde sqldeki istediğin tabloyu görüntüleyebilirsin. datagrid güncellemesini ya sayfayı yenilemen gerekli veya sayfaya her girişinde activex in içindeki otomatik güncellemeyi seçmelisin.
 
Kardeş odbc ve sql tabloları hazır ama bağlantıyı yapamıyorum. eğer imkanın ve zamanın varsa bana bir ekran görüntüsü atabilir misin? Bağlantı nerden nasıl yapıldığını gösteren bir ekran görüntüsü çok işime yarar.
 
SQL ile bağlantıyı 'Microsoft ADO Data Control 6.0 (SP4)' ile yapıyorum fakat Datagrid'i bu ADO Data Control'a bağlayamıyorum.
 
Bilgisayarımda Citect kurulu değil ama akşam benzer bir proje hazırlayıp bunu yapabilirim. ayrıca 'Microsoft ADO Data Control 6.0 (SP4)' kullanmana gerek yok, citect in zaten kendi datagrid activex i mevcut. sayfa hazırlama bölümünde buton, yazı , vb gibi nesnelerin bulunduğu tools da en altta olması lazım datagrid i ekranın üzerine yapıştır. açılan sayfada connection a gel, orada daha önceden odbc de oluşturduğun bağlantıyı ve göstermek istediğin tabloyu seç.

bunu dene olmazsa tekrar haberleşiriz.
 
Microsoft DataGrid Control 6.0 (SP4) var sadece ve onda da connection bölümü yok. Bu arada ilgin için teşekkürler. Akşam nasıl bağlandığına dair bir ekran görüntüsü atsan gerçekten çok makbule geçer.
 
kususa bakma siteye yeni bakabildim. programı yapıp sana resimlerini gönderirim tabi halen yapamadınsa
 

Forum istatistikleri

Konular
129,047
Mesajlar
922,828
Kullanıcılar
451,315
Son üye
gurbgurb

Yeni konular

Geri
Üst