Kariyer.net yenibiriş diye siteler var. Oralarda düzgün bir CV oluştur. Yalnız düzgün CV'derken bomboş okulun olduğu bir CV olmasın. Atıyorum Word excel kullanmayı bilip CV'sine "PAKET PROGRAMLARI KULLANMAYI BİLİYORUM" yazanlar var. Böyle yazma. Bildiğin programların isimlerini, ilgi alanları, tez konunu vs hepsini yaz..
Ve en önemlisi ön yazı. Düzgün bir ön yazı yaz. Ve o ön yazın başvuracağın yere uygun olsun. Mesela sen şimdi mühendissin ama illaki yetiştirilmek üzeresin. Mümkünse bunu ön yazıda bahset. Yakın bölgelerde bir yerele başvur. Mesala ön yazın;
-----
Merhaba,
XXX operatörüğü ilanınız ililiniyorum. xxx mühendisiyim. Bölgenize xxx yakınım. CNC öğrenebileceğim, kendimi geliştirebileceğim bir iş arayışındayım. Size uygun olduğumu düşünüyorum.
------
gibi olsun. Ve bu önyazı ve CV'in ile başvur. Oradan geri dönüş almazsan. Google'dan sana yakın CNC'cileri arat maillerinde topla. Ayrı ayrı mail adreslerine bu önyazın ve ekte CV'ni PDF ve Word olarak gönder.
Gerisi ya nasip..
Tabi bu sırada sektörde kullanlan programları bir yandan aç öğren. Youtube'da dolu kaynak var. İnan Solidwords'u youtube'dan öğrenmek maksimum 3 tam gece sürer. Gerisi tecrübe ve pratik. Ama maalesef ülkemizin mühendis genç beyinleri üniversiteden sonra 1 sene vaktini bunların kursunda sürünerek para vererek harcıyor.
Mühendislerin öğrenmeyi öğrenmesi gerekiyor. Çünkü sürekli öğrenmesi gerekecek.