CNC DIY Strafor Kesim.

exhornet

Üye
Katılım
24 Ocak 2013
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
34
Mümkün olan en ucuz yolla 4 eksen sıcak tel kesim makinesi yapmak istiyoruz. Aklımızda bir sürü soru var ve etrafta bunları cevaplayacak, yardımcı olacak bir tanıdığımız yok. Sizin yardımlarınız çok makbule geçicek.

Step motorları x ve y için karşıklı olarak ikişer tane olmuş olacağı için ve straforun sıcak telle kesilmeye bir karşı koyması söz konusu olmadığı için düşük torklu bir step motorunun da işimizi göreceği kanısına vardık. Bu mantığımız doğru mudur?

Bu iş için gerekli step motorları ve kontrol kartının sahip olması gereken minumum özellikler nelerdir? Bunları nerelerden temin edebilirim? 1 metreye 1.5 metre polystirenden 50x50 cm lik parçalar çıkaracağız ve fazla detay yok, dairesel ve düz çizgiler var. Buna göre microstep lazım mıdır? CAM programı sıcak telin keserken açtığı kanalın genişliğini hesaba katıp da ayarlayabiliyor mu?

Aynı şekilde, en az maliyetle iş görecek milleri nereden temin edebiliriz? Koçtaş'da vardı sanırım böyle bir şey. Bunu kullanabilir miyiz yoksa CNC lerde kullanılmak için üretilmiş millerden kullanmak şart mıdır?

Gövdeyi mdf den yapsak ne gibi sıkıntılar ortaya çıkabilir? Daha önce hiç metal işlemişliğimiz yok. Profiller nerelerden temin edilir montajı, kesimi nasıl olur hiç bilmiyoruz ikimiz de. Ağaçtan yapabilirsek işler kolaylaşacak bizim için. Bu konuda da tavsiyelerinize ihtiyacımız var.
 
Ağaçtan bi ısı makinesi = yangın :)

sadece tel ısınsada en ufak kısa devrede kıvılcımda yanıp tüm binayı tutuştura bilicek bi makine olur sanırım. Vidalı mil 16x5 kullansan dahi olur. 4 eksen sürücü + kontrol kartı özellikli kartlardan yada ufak 4 A lık sürücülerden kullana bilirsin.
 
Yo yanlış anlaşılmasın dostum. Ucuz bir makine yapıp deneme yapmak istiyorsan üzerinde 3-4 Ampere kadar 3-4 step motor süre bilen cnc sürücü + kontrol kartı özellikli kartlardan kullana bilirsin.
 
Soruların çok uzun, tecrübe malum:) İstanbul isen uğra çay ısmarlayıp anlatıyım.
Kolay gelsin.
 
Teşekkürler ilginiz için. Ben Adanadayım.
 
4 eksen de hangi kart ve yazılım kullandıgınız konusunda yardımcı olurmusunuz ?
 
4 eksen de hangi kart ve yazılım kullandıgınız konusunda yardımcı olurmusunuz ?

Kartı, motor gücüne göre seçmelisin, en yaygın program mach3 Kullanacağın motor+sürücüye göre LPT-USB'li Breakout kart kullanman gerekebilir, Hepsi bi yerde olanıda vardır,, Ne istediğini karar verirsen seçenekler azalır,netleşir.
 
Motorlar 3 amper civarında kullanmayı planlıyorum,kontrol kartını usbcnc mk1 düşüncem var fakat bu kart ile airfoil kesimleri nasıl yapabilirimhangi programla çalışmam gerekiyo
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,684
Kullanıcılar
450,906
Son üye
Ümitgüçlü71

Yeni konular

Geri
Üst