CNC için kesici uçlar hakkında

Yo hayır okudum ama üstüne yazacak bir şey yok ki.
 
Ufakda olsa bir düzeltme yapayım.
Söz konusu özellik kartın değil doğrudan TB6560 ın özelliğidir.
Kartta gözüken kısmı sadece çıkış tarafında görülen büyücek dirençlerdir.
Onlar akım sınırlama (current sense) direncidir.
Değerleri önemlidir !
 
Plexiglass kesimi için en ideal ilerleme hızı ve iş mili devri ne olmalı. Yada genel olarak kesme ve hızını ve iş mili devrini ayarlamak için kullanılan bir formül var mı ?
 
Plexi ve akrilik paneller için uygun bir uç kullanıldığında 18.000 devir spindle hızı ve
3mm takımda 1800-2000mm/dk
6mm takımda 2500-3000mm/dk
8mm takımda 3000- 4000mm/dk
10mm takımda 4000-5000mm/dk
şeklinde artarak gider
5-6mm talaş kaldırarak hızlı bir şekilde kaba kesimi yapıp son tura 1mm malzeme bırakın son turda o 1mm lik malzemeyi kesin daha yavaş bir ilerleme hızıyla

Ekleme : kaldıracağınız talaş derinliği takım çapınızdan büyük olmasın
yani 3mm uçla kesim yapıyorsanız 6mm talaş kaldırmaya çalışmayın
 
vay arkadaş plekside bu kadar hızlı ve 5-6mm talaş kaldırma gibi bir kalınlığı ben hayal edemiyorum. bana korkunç geliyo nedense :)
mert hocam bu hızlarda denedinizmi hiç pleski akrilik ??
 
4 farklı iş için. ben sanıyodum ki düşük devir düşük hız lazım plastik erimesin diye meğer tam tersiymiş. CNC Operatörü bir kardeşim gözümün önünde peynir gibi doğradıydı akriliği.
 
Pleksi kesimi için tek bıçaklı takımlar dışında özel uçlar var mı ? Çinli amcalar satıyor mu bu takımlardan
 
2 farklı takım hakkında sorum olacak.

1) Şimdi PCB işlemek için TC engraving bits : welcome to richontools.com takımlardan almayı düşünüyorum ama kaç derece ve point değerinin kaç olmalı karar veremedim.

İlk denemelerimizi 15 derece 0.1 ve 0.2 olanlarla denedik ama hem bizim makinenin salınım yapmasından hemde ucun çok ince olmasından dolayı hemen kırılıyor ve potlaşıyor. Şimdi yeni bir cnc yaptırdık onunla yeniden PCB yapmaya çalışacağız. PCB için kaç derecelik olanları uygun olur ve point(0.1-0.2-0.3) değeri kaç olmalı tecrübesi olanların yardımına ihtiyacım var.

ayrıca ebayda 10 x Carbide PCB Engraving Bit CNC Router Tool 10° Degree 0 1mm Tip | eBay bu satıcıyı buldum. Bu linkte de 10 derece engraving bits takımı var.

2) 6 mm sapta V bit kalemlerden de alacağım. Bu kalemlerden alırken dikkat etmem gereken önemli noktalar var mı ? Varsa bunlar nedir ?

Ayrıca adetli olarak 3-4 farklı tipte takım alacağım bunun için tüm kalemleri tek bir siteden yada satıcıdan almak istiyorum önerebileceğiniz site veya satıcılar var mı ?
 
hocam richontools dan bende getirtiyorum yolda daha öncede getirttim. 15 derece 0.1mm ucu olanlar gerçektende çok özen istiyor.
rpm ayarı tam tutturulmalı yoksa hem uç köreliyor hemde çabuk kırılıyor. açıkcası ben bunu tutturamadım. ve 10-15 tane getirtiyorumki güzel deneme yanılma ile tam deviri bulayım. zira akrilik panellerin üstüne yazı kazımam gerek panel yapmak için.
6mm shanklı en düşük derece olan 30 derece buldum ben piyasada. ama onunda ucu sanırım ya 0.3 ya da 0.4
topuz limited de 40 derece var kendi ürettikleri bir uç gene 6mm saplı pcb de güzel işler yapıyor..çapak bırakmaması önemli.. yoksa çapak olursa olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,058
Mesajlar
922,899
Kullanıcılar
451,330
Son üye
Ahmet.t.

Yeni konular

Geri
Üst