CNC için kesici uçlar hakkında

Aşağıdaki ilk gurup (D10-D3) alüminyum için aldığım uçlar, belki fikir verebilir.
Ağız açısı, talaşı hızla uzaklaştırmaya uygun. Aksi takdirde alüminyum işlerken freze çok ısınabilir.
Kaba işler için tek ağız, ince işler için 3-4 ağızlı seçilebilir. İki ayrı tip almak istemezseniz 2 ağız, tek tip almak için uygun olabilir.

Konu veya forum içinde diğerleri için de bilgi olabilir.

Son düzenleme:
richontools un fiyatı çok uygundur
deneme yanılma işi öğrenme aşamasında hobi amaçlı iş görür
fakat profösyonel anlamda piyasaya iş yapacam dersen seni yarı yolda bırakır
iki ağızlı ve tek ağızlı hss kabrid olanlardan ver biraz sipariş ne olacak zaten çok ucuz elinde bulunsun yinede
dene kendin gör
ayrıca bu satıcıcnın bu ürününden çok memnun kaldım
http://www.ebay.com/itm/3-3-00mm-1181-Carbide-2-flute-endmills-Kyocera-Tycom-/380912890942

Teşekkür ederim yanıtınız için..
Sizin yanıtınız içinde teşekkür ederim. Ben piyasaya iş yapmak için değil kendim için kullanacağım yani ayda 1-2 defa ya çalışır ya çalışmaz..ama yinede dandik uç almak istemem..
MDF üzerine atıyorum bir logoyu kazımak için hangi uçu almalıyım halen daha anlayamadım.. net bir uç resmi veya linki verirmisiniz.

Yanıtınız için tşk ederim..
Mach3 Kullanıyorum.. Step Motorlarım 4.5N Spindilim 1.4Kw..yukarıdaki uçlardan 10mm olanını alırsam..
Feed XY : ? Ne seçmeliyim..
İlerleme Z: ? Ne seçmeliyim.
Devir : ? ne seçmeliyim..
12mm veya 18mm MDF için soruyorum.. Teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…