CnC için Servo Motor yapımı

Bu arada hall effect sensorleri bugune kadar gordugum en verimli sekilde kullanmis Mechaduino cu arkdaslar.;)
 
Ürettikleri kartı bildiğimiz step motora mı takıyorlar?
 
http://www.fanuc.com/ bu adamlara söyleyin bence bunların 8-10 bin dolara sattıkları servo motorların step motorla yapılabildiğini!

Arkadaş bir link bulmuş ve konunun burdakilere faydalı olabileceğin düşünüp paylaşmış kimse demedi ki 8-10 bin dolarlık sistemden iyi diye
Her seferinde prof sistemleri amatör sistemlerle karşılaştırıyorsun burdaki herkes kendi yağında kavrulan abilerimiz ve kardeşlerimiz hiç biri demediki biz proftan daha iyi yapıyoruz diye
 
Arkadaşlar konu ne?CNC için servo motor yapımı?
Ben de sizde servo motor yapımına cevap yazıyoruz yanlış mı?Ben çok tecrübeli değilim ama bildiğim bir şey var step motorla ac motorla servo motor yapılmaz!Şunu söyleyelim amatör cnc de kullanmak için encoder li motor yapımı olabilir.Ama SERVO motor yapımı ne demek?3-4 ay önce bir akrabamın makinesindeki servo motor arızalandı 2000tl tamir parası verdi.Sadece 300 dolar motorun mıknatısları tuttu!Servo motor deyipte step motorla servo yaptım demek ac motorla servo yapıyorum demek DC motorla servo motor yapıyorum demek doğru bir terim mi?Şimdi arkadaşımız çıkmış ben servo motor yapıyorum demiş burada demem mi lazım dı:Helal olsun yaparsın hem de çok güzel servo motor yaparsın mı demeliydim.İnternette biri servo motoru yapımı diye arasa bu konu çıkacak!Belki de birileri acaba yapabilir miyim diyecek?Peki servo motor ev de veya atelye de servo motor tamirini bilen arkadaşlar hariç yapabilir mi?
 
Servo motorun tanımını bilen, yapabilecek olan var mı? Diğer motorlardan ayıran özellikleri nedir? Eğer tanımını yapamazsak tartışma uzar, fiyatı ve gücü belirleyici olmamalı diye düşünüyorum, yazılım ise önemli görünüyor.

Aşağıda enkoder+yazılım ile servo motora dönüştürüldüğü iddia edilen NEMA 17 step motorun tek eksiği güçsüz olması mı yoksa başka özellikler de taşıması gerek şart mı?

Bu arada hall effect sensorleri bugune kadar gordugum en verimli sekilde kullanmis Mechaduino cu arkdaslar.;)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,090
Mesajlar
923,156
Kullanıcılar
451,395
Son üye
ozer4

Yeni konular

Geri
Üst