CnC için Servo Motor yapımı

sürücüler çin malı m542
lpt ile breakoutboard a takılı
 
:cool::cool::cool::cool:
@Yusuf SEYLAN
alkışlıyorum

@c.berkan (tezmaksan)
bence şu markaları burada telaffuz etmekten vazgeç

Bu markalarsız olmaz önce onlar yapar sonra china sonrada buraya düşer.sonra bizde konusuruz..

Servo yaptım diyen kişiye saygım sonsuz istediğini yapabilir deneye bilir.. Bu yazıyı onu engellemek içinde yazmadık.

Amatör olmak profesyönel düşünmeyi engellememeli..ve olucak seyle olmayacak ferasetide sergilemeyi gerektiriyor..

Servo motorun tanımını bilen, yapabilecek olan var mı? Diğer motorlardan ayıran özellikleri nedir? Eğer tanımını yapamazsak tartışma uzar, fiyatı ve gücü belirleyici olmamalı diye düşünüyorum, yazılım ise önemli görünüyor.

Aşağıda enkoder+yazılım ile servo motora dönüştürüldüğü iddia edilen NEMA 17 step motorun tek eksiği güçsüz olması mı yoksa başka özellikler de taşıması gerek şart mı?

Türkiyede kalıplarınile 4 boy üreten bir aile firması vardı...adı adacan halen var ikitelli aykosanda ama tüm kalıpları femsana satmış durumdalar..sebep kapital olmaması.. 2kw altı motoru burda üretmek pahalıya mal olduğu için motoru dışarıdan getirmek mantıklı olmuş..ama sürücü 0.4kw dan 11kw kadar sürücü yapmışalr hemde cok güzel..ama tüm iş kalıplar femsana satılmış ve servo motor sürücü üretme işi yatmış..suan femsan dc motolar üretiyor ve yurtdışından getirdiği ürünlele bişiler yapıyor..
Bu iş zor mu derseniz ben yakından gören biri olarak diyorum kolay değil uzun bir tecrübe istiyor..

Sevgili suat bey kardeşim..
Hadi sende bende dem vuruyoruzya..yurtdişi sitelerindeki aktiflik..paylaşım..görseller ve denemeler..her yıl iki kez toplanmalar.. Atölyeyi ortak kullanmaları... cok iyi diye...
İnan hepsi amatör ama profesyonel gibi hareket ediyorlar..ve içlerinde bizdeki gibi ihtiraslar yok...

Motor yapan kardeşe başarılar diliyorum
 
Son düzenleme:
İnan hepsi amatör ama profesyonel gibi hareket ediyorlar..ve içlerinde bizdeki gibi ihtiraslar yok...

Motor yapan kardeşe başarılar diliyorum


eyvallah kardeş, dileklerin için teşekkür ederim.

lehim işi kaldı demiştim henüz 1 lehim bile ilerlemedi... tam bugun yapacagım, akşam yapacağim , şu gun yapacağim diyorum ki bir engel çıkıyor hep... sözde bugun pazar ve bugun yapacaktım ve gece yarısı misafir geldi ev coluk cocuk curcuna havasında gelde başla...; ama irade cok saglam ve bitecek inşallah. motoru yapmak cok basit, kalan lehimleme işide 30 adet bir şey, Allah dan bir aksilik cıkmaz ise bitecek bir aksilik cıkar isede Allah'dan musade isteyeceğiz cıkmaması için :)
 
Fuardan gelsin.

0fd17e658008ca2501ffb0f9de7b547b.jpg


Forum ekibimi hepimizi için diyorum....harbi harbi fakiriz biz[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]steplerle uğrasıyoz...her yanım servo kaynıyo usd ler avrolar havada uçuşuyor....
 
Forumda çok Tezmaksan adı geçince satışları patlamıştır, forumun gücü:D
 
Son düzenleme:
Sorma ya adamalra nema 23 diyince....hakediş akıllarına geliyor okadar yani...[emoji1] [emoji1] [emoji12] [emoji12] [emoji6]
 
hiç bir alışverişim olmadı hatta ve hatta oradaki insanları bile tanımam
nedense forumda ismi geçince tiksinti geliyor :D :D

tezmaksan tezmaksan tezmöksan tözmöksaaaaaan
 
hiç bir alışverişim olmadı hatta ve hatta oradaki insanları bile tanımam
nedense forumda ismi geçince tiksinti geliyor :D :D

tezmaksan tezmaksan tezmöksan tözmöksaaaaaan
Tiksinicek okadar cok sey varken...böyle bişiye tiksiniliyorsa..o zaman içsel setuplara bakmak lazım.. Bir yazıyı yazan kişi o yazdığını hangi duygularla yazdı....belki tahmin edilebilir veya tahmin edilemez..ama...şu kesin...okuyan hangi duygularla okuyorsa içteki etkiside sonra dışa vurumuda öyle oluyor..belki yanyana konuşulsa bu kadar rahatsız olmayabiliriz..yüzümüz ve mimiklerimiz bu engelleyebilir.. Ama okurken içe bakmak lazım..

Hayırla amel etmek lazım.hayırla düşünmek iyiye yormak lazım.. bi avuç adamız..tiksintiler gıcıklıklar. Kavgalar laf sokmalar... Geçmiş dönemde hatırlarsınız... yaşını başını almış adamların çekişmeleri.doğru yanlış herkese göre değişir..ama yararlı oldumu. olmadı..kimseye bu durum yaramadı kim kazandı. Kimse..

Yaradan bizi birimizle olan davranışlarımızdan imtahan etmekte..
Bir coğumuz birbirimizi görmedik sadece burdan yaşıyorum yakın gördüklerimizle telefonlaşıyoruz..
Bence hep birlikte bir konu açalım başlıkta gıcıklıklarımız olsun.. birbirimizin rahatsızlık duyduğumuz seyleri yazalım..bu sekilde birbirimize verebileceğimiz en güzel hediyeyi vermiş oluruz.. belki fark etmediğimiz ve rahatsızlık verdiğimiz ne varsa bir birimizle paylaşmış oluruz.. Bu sekildede görmediğimiz eksiklerimizi görüp dünyayı daha az rahatsız eden varlıklar olarak yazarız...

Yaradanında istediği bu değil mi....
 

Forum istatistikleri

Konular
129,090
Mesajlar
923,156
Kullanıcılar
451,395
Son üye
ozer4

Yeni konular

Geri
Üst