CNC için uygun pano ölçüleri

Cİhazı tanımıyorum, ama parametrelerden harici kontrol (pot-on/off) ayarı vardır zannımca.
 
Abicim yıllardır pano yaparım genelde
1 -)malzemeler düz bir zemine konur
2-) en az nasıl yer kaplanır düşünülür
3-) yukarıdan aşagıta dogru malzemeler sıralanır ( ben güç kaynagı ve sürücüyü yukarı koyarım sıcaklık başka cisimlere gelmesin diye )
4-) hemen alt kısmına az boşluk ve kanal
( genelde şalt malzemeler için 2 kanal arası 14 cm iyidir)
Malzemeri böyle diz ve taban sacının ölçüsü çıkmış olur. Unutmayın panonun % 30 boş kalıcak şeklinde dizayn herzaman en idealidir. Panonun yan üst tarafına sürücüye yakın yerede fan koyunuz.
 
Tiyolar icin tesekkur ederim, bunlari dikkate alacagim
 
Bir sorum var.

Panonun bir tarafına fan olacaksa karşı tarafta hava girişi olmalı. Bu hava girişi nasıl olabilir? Kare biçiminde kesip ızgaralı tel monte edilebilir veya ince aralıklı tel elek kumaş kaplanabilir gibi fikirler geliyor aklıma. Bir de matkalpa bir çok delik açılabilir belki ama görüntü itibariyle şık durmaz. Sizler havalandırmayı nasıl yaptınız?

Bir sorum da 4 eksenli sürücüyü nasıl monte edeceğimle ilgili. Şu an için bu sürücüyü kullanacağım (ilerde tek sürücülü sisteme geçeceğim). 4 eksenli sürücünün paralel port girişi yan duvarda olacak. Bu şekilde sürücü zemine dik durmalı. Aslında paralel de olabilir ama hava sirkülasyonundan maksimum faydalanması için bir şekilde dik oturtmayı tercih ederim. Veya sürücüyü içerde duvardan bağımsız yerleştirip paralel portu bir uzatmayla yan duvara çekebilirim ama bu kadar kısa bir paralel port kablosu hiç görmedim.
 
 
Evet ya bunlardan alıp kullanabilirim. Teşekkürler.

Togi abi 85 liralık panoyu aldım. Tüm giriş çıkışları panonun sol yan duvarına monte edeceğim. Kapakta E-Stop düğmesi ve inverter kontrol paneli olacak. Bunların yuvalarını kapağı söküp cnc üstünde keseceğim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…