...özellikle TÜRKÇE' yi kullanma yeteneğiniz konusunda sizden öğreneceğimiz çok şeyler var gibi... örnek: Ağabey yerine Abüüü güzel benzetme...
Anadoluda ağabey tüm zorlamalara rağmen yaşamayan bir dayatmadır.
Ağa ağadır (aga) bey de bey (beg).
Türkçe yazıtlarda eserlerde ağabey diye bir kelimeye rastlamadım(varsada ben görmedim bilen varsa anlatırsa öğrenir ve teşekkür ederim)
Ancak , hostesi gök konuksal avrat - asansörü iner çıkar - bisikleti oturgaçlı götürgeç diye uyduran lümpen çevrelerin , İstanbul Türkçesi en iyisi bu diye , çarpıtmasından ibaret bir kelimedir.
Benzer şekilde nice güzel kelimelerimizi , kasıtlı olarak yanlış şekillerde farklı anlamlar yükleyerek toplum içinde aile çevresinde kullanılamaz hale getirip aslımızdan kaynaklarımızdan uzaklaştırıp temelsiz bırakarak kolayca yıkabilmek için yok ettiler.
İnsanları bir arada tutan en önemli değerler ırk birliği-dil birliği-din birliğidir.
Uzun yıllar öncesinden sahneye konulan ve bilerek veya bilemeyerek (gafletle ihanetin sonucu birdir) bu oyunları destekleyenler bu günlerde sonuçlarını aldıkça köşelerinde ellerini oğuşturuyorlar.
Gündemdeki malum konular....
Ama abi kulanılır.
Küçüklerin büyüklere hitabı kadar büyüklerin küçük olsada saygı sevgi hürmet belirtmek istediğinde kullandığı bir sıfattır.
"Abüüü" ise mizahi kaynaklarda ağlamaklı sesle göz yaşı ve sümükleri akan bebeleri ifade etmek için kullanılır...