cnc router için motor seçimi

byket yüksek devirde gelen ses normal değil sanki.
 
Abi o sesi telefonun microfonu ile alakali normalde yok öyle bir ses veya benim kulagim algilamiyor :) sanırım ruzgar mikrofona geldi o yüzden oldu yoksa calisirken normalde öyle bir ses yok. Ama bizim duyum sevyemiz disina cikan seslerdende olabilir . Birde abim bu acik çevrim vektör kontrolu ile deneyeceğim .
 
Sayfa 33'te verilen resim ile rulmanlarda topraklamanın (rotor topraklaması) öneminden ve çözümünden bahsedilmişti.
Abi bu konuyu ben gundeme getirmistim ve sizlerde yardimci olmustunuz. Bizleri aydinlatmistiniz. O rulmanlarda kullanirsak nereye yerlestircez . Arel fener mili rulman kullaniyor rulman canagi ile olusan enerjiyi saseye aktarabilir belki. Motorun ana toprağını arastirip halletsem kafi simdilik abim birden tüm bilgilere sahip olmak mümkün degil arastirip okuyup öğreneceğiz . Bu arada kazim abim kizma okusak bile unutabiliyoruz bu konuda okumadigim mesaj kalmadi ama unutabiliyoruz. Ben arel ile irtibata geçip nasil topraklama yapilacagi hakinda bilgi alayim.
 
bu kadar kasmaya gerek yok bence bozulunca aynı model marka rulmanlarını içini açıp değiştirirsin biter iş
 
Aynen. Hatta daha güzellerini takarsın. Hatta yerinde olsam rulmanların kodlarını öğrenir araştırmaya başlardım. SKF marka ucuzuna denk geldiğin anda al kenara at. Ebay'de ne bulacağın hiç belli olmaz.
 
Haklısınız abi valla zaten sanayide seri üretim calismayacagi icin benim yillarca işimi görür kanisindayim @asenyurt sen topraklamayi nasil yaptin bu arada . Abi motor nasil sizce surucu ve motor . Bi video daha atarim ins.
 
bende de topraklama yok vfd den gelen 3 kabloyu taktım
bazen elimin dışı değince çok az bir elektrik çarpması oluyor
gerçi makinenin metal kısmına değince de az biraz çarpıyor yani..
merak etme vfd deki ayarları biraz düşür amperi kıs çarpsa bile öldürmez :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,845
Mesajlar
920,958
Kullanıcılar
450,949
Son üye
doemer2013

Yeni konular

Geri
Üst